Wrzucam jako ciekawostkę: http://www.superchargerswarehouse.com/
Wg producenta daje to 4-6% mocy więcej i doładowanie 3 PSI (0.2 bara) - ciekawe ile w tym prawdy. Oczywiście, żeby znaleźć prawdziwe dane trzeba na stronie pokopać, bo widnieje też radosny obrazek "up to 80 HP"
Słyszał ktoś kiedyś o tym? Z jednej strony to może działać - z drugiej niekoniecznie![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

I pasuje nawet do Ferrari F430Mozna zastosowac wraz z magnetyzerami. I strumienica
![]()
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor

Ja bym jeszcze dał na to chip z allegro za 3,90 zł...

Ja mysle, ze zysk z tego 0.2 bara jest pozerany przez alternator - to bierze prawie 1 kW pradu!
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor
No właśnie - z jednej strony zasada działania ma sens, z drugiej to może więcej oporów w dolocie niż dobrego dawać - chętnie bym to przetestował organoleptycznie![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Pomijajac fakt zuzycia energiidajmy na to ze laduje 0.2 bara przez caly czas od wlaczenia wiec zysk nalezaloby liczyc dla tego nadcisnienia bo wkoncu go wytwarza.
Nie twierdze ze jest to full tunnale teoretycznie powinien dzialac przy jakiejs tam pojemnosci silnika.
Jesli ktos do tego sam zrobilby sobie maly remaphehhe zysk moglby byc w granicach paru koni .......... ale to tylko teoria
![]()
Ostatnio edytowane przez -BamBosZek- ; 10-04-2011 o 00:45
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."
http://www.turbomagazine.com/tech/04...ger/index.htmltu macie poważnego moda z użyciem elektrycznego kompresora, temat dość ciekawy bo w prosty sposób można regulować płynie wydajność takiego kompresora. Jak by pogrzebać to jest wiecej takich pomysłów w sieci.
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 10-04-2011 o 01:04
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki