witam
Proponuję aby posiadacze zmodyfikowanych jtdm 16v podzielili się informacjami na temat różnic przed i po zabiegu chipowania, jeśli mieli możliwość zmierzyć na bardziej profesjonalnym sprzęcie niż subiektywne odczucie i stoper.
Chodzi np o różnicę w:
- przyspieszeniu 0-100 km/h , 40-80 km/h, 80-120km/h ( na jakich biegach )
- zmiany w spalaniu
- inne zaobserwowane zmiany
-ja ze swojej strony mogę się jedynie podzielić odczytem ze stopera jeśli chodzi o 0-100km/h - seria ma 9,4, ja zmierzyłem średnio 8,2 na oponach 225/50/17 , ok 400Nm, 172 KM. Waga auta 1560 kg
-elastyczności nie mierzyłem
-jeśli chodzi o spalanie trudno mi określić, bo nie zwracam szczególnej uwagi, ale wydaje mi się, że po chipie pali ok. 0,5 litra mniej jeśli chodzi o w miarę dynamiczną jazdę w trasie...
-dodatkowo rura zrobiła się czarna ( była biała ) -cóż, więcej sadzy..
Jak jest u Was?
A bez możliwości zmierzenia profesjonalnym miernikiem/ stoperem też można się wypowiadać?![]()
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v, 2007r. ( DPF usunięty, EGR zaślepiony, 188KM i 406 Nm - wszystko w www.cinsoft.pl)

czemu nie, tez podałem nieprofesjonalny średni pomiar.
Wcześniej fajnie chodziła, ale teraz to jest prawdziwa RAKIETA
Jedno zdanie powie wszystko, resztę masz w temacie niżej![]()
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v, 2007r. ( DPF usunięty, EGR zaślepiony, 188KM i 406 Nm - wszystko w www.cinsoft.pl)

Jaka byla seria? 20 KM wiecej - to by sie zgadzalo, ze czas 0-100 mogl spasc o sekunde. Dodatkowo wazne se przebiegi krzywych, jesli sa dobre, auto bedzie zauwazalnie elastyczniejsze.
Dlaczego tak slabo Ci go zrobili? (zdrowa seria potrafi miec pod 160 KM).
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:47 ----------
Niedopuszczalne przy tak slabym programie.
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor

409 Nm to słaby program? Mogło byc więcej ale po co ryzykować kłopoty ze sprzętem.

Nie tylko niutonem jedzie auto... Czasami lepiej zdjąć trochę koksu na rzecz ładniejszych kresek.

ok, temat do zamkniecia.
dowiedziałem sie wszystkiego oprócz tego o co pytałem.
W szczególności już wiem, że mam słaby program choc nikt nie widział wykresu.

Wrzuć wykres, popatrzymy.

Ostatnio edytowane przez Krajcok ; 19-04-2011 o 16:26
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki