Więcej filmików z mojej strony już nie ma gdyż wydech poszedł do kolegi z naszego Forum.
Koszt nie mały ze względu na materiał nierdzewny, rurki kolanka, spawy nierdzewne itp, Tłumik działa na zasadzie twin loopa tylko z podwójnymi wylotami, a w środku patentowa komora rozprężna. z boku konieczny był rozprężnik, zdecydowanie tłumi, na wolnych obrotach cicho mruczy, a na wysokich pokazuje co potrafi, podczas schodzenia z obr potrafi się rozprężać i strzela z wydechu, Efekt całkiem przyzwoity![]()
To ja teraz coś dorzucę![]()
Wydech wylądował w mojej Alfie, i tak.... dźwięk, coś pięknego nie ma żadnego buczenia jak w typowych"tuningowanych wydechach"odczuwalny przyrost mocy, cena za usługę nie jest mała. Wydech zmieniony oprócz kolektora wydechowego, reszta przerobiona. Co do filmiku zrobię jak będę miał wolny czas. W środku pracuje cicho, ale na zewnątrz jest czego posłuchać.
p.s.
Dla Łukasza![]()
Dzięki za rade przy wyborze elementów i za pomoc przy przeróbce wydechu. Zachęcam do odwiedzania tego warsztatu![]()
Pozdrawiam Tomek.

Panowie o przyroście mocy nie piszcie, jeżeli nie było pomiarów przed i po na hamowni - przy 'sportowym' ryku, odczucie przyrostu mocy jest czysto subiektywne. Pamiętam akcję, jak gośc założył sportowy wydech do Celicy, też tak uważał, dopóki nie zawitał na hamowni - okazało się że 7 z 136 rumaków uciekło pobiegać
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki