witam, chciałbym troche podkręcic moc mojej alfy, mam 1.9 jtd 16v 150km w wersji Q2. Póki co wymieniłem filtr powietrza na K&N, myslalem teraz o wymianie sprzegla, tylko nie wiem czy na fabryczne czy na jakies sportowe? Moje troche mam wrazenie ze sie przycina. A wszytsko to po to bo chciałbym zrobić chip, tyle ze pomyslalem zeby to zrobic i nie popsuć nic i jednoczesnie maxymalnie w bezpieczny sposob zwiekszyc moc chcialem sie do tego odpowiednio przygotowac. Planuje wymienić rozrząd przed całą operacja i myslalem rowniez o wymianie wydechu na cos takiego: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...DTM::2753.html
Bardzo prosze o opinie i jakies podpowiedzi.

Nie ten dział![]()

udaj się do cinka ( www.cinsoft. - temat w dziale "tuning" )
i on już ci zrobi tak ...
że jak się w czasie przyspieszania zesrasz na przednim fotelu to gówno będziesz czyścił z tylnej szyby
( omen mi opowiadał)
Ostatnio edytowane przez bocian ; 09-05-2011 o 09:42

bociek jestes prze chu...
ogólnie nie warto pakować się w sam tłumik końcowy.. on nic więcej nie da niz seria trzeba wrzucić przelot.. np: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ipe::2744.html
Do tego ładny tłumik i oczywiście usunąć katalizator..
Jak już tyle zrobisz to możesz się wziąść za FMIC, czyli frontwy intercooler z odpowiednim orurowaniem..
następnie sofcik i czyszczenie tylnej szyby![]()

Jeśli szukasz w LDZ.
Możesz podjechać do LT i zapytać p. Grzegorza, czy się podejmą – oni zwiększają moc przez chip i zmianę softu w JTD, mają też możliwość profesjonalnego hamowania belli. W sprawach wydechu też doradzą lub przekierują w pewne mce, gdzie wozu Ci nie skrzywdzą. Może podejmą się całościowo, nie wiem, musiałbyś zapytać.
Wydech – swego czasu kolega z LDZ Amigas, proponował mi zmianę wydechu na taki dedykowany, z różnymi innymi zmianami, sprawdzany pod kontrolą hamowni, tyle że trzeba wóz oddać na 2-3 dni. Mnie zniechęcił ewentualny ryk, ale jeśli tobie to nie przeszkadza, to możesz go zapytać, czy możliwości są nadal aktualne.
Kol. Krajcok ma modyfikowaną profesjonalnie GT JTD – najszybszą w naszym kraju – możesz jego zapytać via PW, może coś doradzi, podpowie, ma doświadczenie i w modyfikowaniu, i w jeździe. Nie zaszkodzi zapytać.
Niezależnie od wszystkiego – przeczyść sobie wtryski na Powstańców Śląskich 19 – warto to zrobić profilaktycznie. Na pewno nie zaszkodzi – koszt dla benzyny – 160 PLN, dla disla trochę więcej będzie.

Dzięki Majka!możesz mi podesłać jakies dokladniejsze namiary na priv tego Pana Grzegorza?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki