Po jakimś czasie, od wcześniejszej prezentacji, znów przyszła mała ochota na zmiany w Dolocie i wydechu W AR 156 TS. Mogę zaprezentować unikalny dolot Carbon, prosto z wyścigowych Maszyn z ITALY.
33&d=1306307868" id="attachment26733" rel="Lightbox_582734" >
Co do osiągów są bardzo pozytywne odczucia dźwiękowe, jak i również moc zapewne się zwiększyła, sugeruje się tylko odczuciem z przesiadki z normalnego sportowego filtra. Dodatkowo odświeżyłem swój wydech wymieniając, Końcowego ZENDERA i środek Ragazzona na Komp. SUPERSPRINTA.
![]()
Lukas1020
nagraj brzmienieale co do tej turbinki w dolocie nie bede komentowal
![]()
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."

To nie jest turbinkatylko kształt końcówki filtra, są to tzw łopatki wyprofilowane tak, aby zasysane powietrze wchodziło do dolotu wirowo, sam tego nie projektowałem, ten dolot był używany w profesjonalnych wyścigowych Alfach we Włoszech, załatwiłem okazjonalnie, nie za małą kasę, koszt takiej zabawki, jest około trzy razy większa niż znane filtry airbox bmc- CDA, na pewno nie znajdziemy tego w sklepach. Zasada działania podobna jak w CDA, a nawet powiedziałbym lepsza, tu mamy wszystkie elementy zrobione z Carbonu, cały box, tak samo góra filtra również z grubego carbonu z łopatkami w kształcie wirnika, rury idealnie wyprofilowane pod AR 156, i wykonane z carbonu. Z tego co wiem AutoDelta za kolanko carbonowe do 2.5V6 krzyczą 800PLN. Posiadam również airbox CDA który przy tym dolocie marnie wygląda, nie powiem że jest zły, ale ten ma większą wydajność, dodatkowo dobra jest regulacjia ustawienia ciśnienia przechodzącego powietrza w dolocie, gdy chcemy idealnie ustawić dolot pod silnik, nadaje się również do bardzo obciążonych jednostek. Na pewno przydatny w większych modyfikacjach silnika, kompresor, turbo itp. Co do dźwięku wydechu Supersprinta to nic rewelacyjnego, na mój gust 4+, słyszałem mnóstwo wydechów w Alfach, pięknie brzmiących. Tu jest przelot i dobrze wykonany, pierwszy element czyli sport kat i tłumiczek środkowy sam wykonałem na profesjonalnych elementach Supersprinta, posiada katalizator sportowy, więc i tak troszkę jest przytkany. Nie ma problemu na przeglądach i ewentualnych wyścigach, gdzie kat jest obowiązkowy przepisowo. Już myślę jak szybko i łatwo wyjmować sam katalizator i zakładać kiedy to konieczne. Na razie musi wystarczyć.
Ostatnio edytowane przez Lukas1020 ; 25-05-2011 o 18:09

fajny masz zestaw narzedzi na stoliku w tle za dolotem (jpg nr 2)przepraszam za OT
![]()
Może jakieś foto jak to wygląda pod maską, bo nawet niezamontowane robi wrażenie
Kolor auta to COSMO BLUE?
Ostatnio edytowane przez wiluxx ; 26-05-2011 o 13:23 Powód: kolor
AR 156 1.8 TS '98 MOD0.66 SportPack 3 + LPG STAG-4 plus + MJ

Kolor to Cosmo blue, a dolot zamontowany, ale go nie widać pod maską, tylko kawałek rury carbon, foto niebawem. Co do hamowni, zrobię pomiar po dodatkowych modach silnika, które są w planie.
Lukas1020
Kolego, a co byś polecił do seryjnej AR 156 1.8 TS 140 KM, chodzi mi o układ dolotowy - czy mógłbyś podać za przykład jakiś gotowy zestaw co by moja Bella lepiej oddychała i nieco bardziej się "uelastyczniła" w dolnym zakresie obrotów? Niestety, nie znam się aż tak na mechanice, jednostkach napędowych aby wykonać wszystko samemu - czytałem posty na forum ludzi którzy zaimplementowali własne konstrukcje. Byłbym wdzięczny za info.
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki