Bracia pomóżcie !!! Czy ktoś bawił się w zakładanie końcowego tłumika basowego w JTD??? Zaznaczam , że nie zależy mi na niewiadomo jakiej poprawie mocy itd. Ja chce poprawić brzmienie autka a wiem ,że w dieslu to ciężki temat. Kumpel jak założył w Focusie to prawie zero różnicy. Potem spotkałem się z Golfem 3 tdi , który chodził jak bena na sporcie ale klient zrobił od kolektora przelot do tylnego sportowego tłumika. Ja miałem BMW 325TDS wsadziłem do niej sport do tyłu i nie trzeba było nic więcej robić - mruczała jak benzyna na sporcie. Wiem, że tu ma do rzeczy ciśnienie wylotu spalin , które w benie jest większe ale o ile zaobserwowałem ,że z 4 cylindrów diesla nieda się za wiele zrobić bez większych przeróbek to ciekaw jestem jak się zachowa wydech na 5 garkach w 2,4 JTD . Jak się nie dowiem od was to jade na żywioł i będe ryzykował. Bo dzwięk samego silnika jest super a jakby jeszcze mruczało coś z tyłu to już całkiem żyć i .... auta nie zmieniać![]()

bawił się i nawet coś pierdziało
ale dla uzyskania zadowalającego efektu potrzebna była wymiana silnika... na benzynowy
Czekałem, aż ekspert Hyena sie tutaj pojawiSpoko. Porada jak najbardziej przydatna
wymien kolego silnik i w ogóle wywal tłumiki to bedzie bass przez dwa ss.

Nazar podjedz dzisiaj na 3Stawy (Go Sport) w Katoto porozmawiamy
![]()

Ale ja niechce benzyny...Sorki A jakbyście słyszeli wspomnianą wcześniej Beemkę z R6 w dieslu to byście się zdziwili jak diesel chodzi na "sporcie" tylko ,że to właśnie było 6 garnków , 2,4 ma 5 więc ciekaw jestem. Widziałem kilka filmików na youtube i niektórzy uzyskali bardzo fajne efekty tylko własnie niewiadomo czy tylko tył wymieniony czy całość...Eeeee mam sporta nierdzewke w owalu który został mi właśnie z mojej bunii ( używany z 2 miechyto założę a potem zobaczymy czy wywalać całą resztę czy operacje dodatkowe będą zbędne...

kolejny post nie związany z tematem będzie nagradzany.
Dziękuję za uwagę.
sam sobie odpowiedziales :
"chodził jak bena na sporcie ale klient zrobił od kolektora przelot do tylnego sportowego tłumika. "
musisz zrobic tak samo, jesli chcesz miec dobry efekt, samym koncowym nie uzyskasz nic
ja mam przelot od poczatku do konca w 2,4 jtd. i kocham to. koledzy podsumowali tak ze nisko lataj F 16;]

odpowiedziałeś sobie w pierwszym poście - zostaje custom czyli albo mtech albo proex - ja mam u siebie to drugie w benzynie i nie narzekam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki