Witam, pisałem już w temacie Chip tuning - Mapy ale nie uzyskałem odpowiedzi...
ostatnio zauważyłem że szwankuje mi przepływka, a że nowa kosztuje ok 400zł to pomyślałem o jej programowym usunięciu, tak samo EGR (który mam zaślepiony). Czy taki zabieg można przeprowadzić on-line? tzn wysyłam komuś obeznanemu w temacie moją mapę, a on usuwa przepływomierz i EGR bez podnoszenia mocy, czy ma to w ogóle sens? Dodam że chciałbym trochę podnieść moc, ale to dopiero po zrobieniu zawieszenia, rozrządu i intercooler'a ...
I jeszcze jedno czy taki zabieg (usunięcie przepływomierza z ECU) nie wpływa negatywnie na pracę/moc silnika?
Wulkanizacja AG-MAR Jarząbkowo
serwis ogumienia, opony nowe i używane, fachowa obsługa, atrakcyjne ceny
http://wulkanizacja.gniezno.pl

A skąd niby będzie ECU miało parametry czasu rzeczywistego?! Po odpięciu są podawane uśrednione dane do ECU i silnik chodzi w trybie awaryjnym więc nie wiem, jak sobie to wyobrażacie. Poza tym np u mnie gdy przepływomierz miał minimalnie zaniżone parametry przed ingerencją w mapę po "Chipie" ledwo 11KM przybyło. Zmiana na nowy (Bosch) dała 30KM i 45Nm.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Zgadza się.W moim aucie przepływomierz istnieje tylko fizycznie z wiszącą sobie wtyczusią.Wycięcie przepływki mozna zrobić na 2 sposoby: albo zadać mapę ze sztywnymi parametrami masy powietrza,albo posłużyć sie mapsensorem jako urządzeniem mierzącym masę powietrza.W moim przypadku poszlismy w drugą opcję.Największy problem to nie włączanie sie checu,tu Rogalotti poczarował i w tej chwili niczego nie mam na desce rozdzielczej.Jakie plusy? Takie ,że przepływka w naszych autach pada nadomiar często,tnie moc i moment.Ponoc przy robieinu softu,bez przepływki jest większa mozliwość wymodelowania map ,ale jak w praktyce to nie wiem.Tak czy siak,do końca żywotności auta masz spokój z tym ustrojstwem.Czy wycinka wpływa ujemnie na silnik? zdezydowanie nie.
Nie wiem czy online możesz coś takiego zrobić.Wystosuj zapytanie do tunera i wtedy się dowiesz.Na mój nos,to raczej jest to niemożliwe.
Acha,po wywaleniu przepływki i EGR seria pkazała 148km i 331Nm,sam soft to 171km i 374Nm,także odpowiednio wycięta przepływka może tylko pomóc,nigdy zaszkodzić.
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.

Acha,po wywaleniu przepływki i EGR seria pkazała 148km i 331Nm... - bez przeplywki i egru to juz nie taka znowu seria![]()

Hehe ,racja, ale tak wyszło na hamownii ( to w odpowiedzi na zaniżenie parametrów przez przepływkę)
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.

U mnie Cinek wyciął przepływkę, już ładne kilka tysięcy km temu i jest ok. Jedyne co się zmieniło to moc wzrosła o 7kM i moment o 13Nm, spalanie jest w normie, nie kopci, jeżeli są jakieś zmiany, to raczej na plus![]()
AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki