Temacik założony po to, by podpowiadać innym co i jak w trawie piszczy. W dziale są różne modela aut a brak 147. Może jakieś propozycje do tego modelu... Ciekawy jestem jak by wyglądała opcja z 2.0 v6 TB ciekawe... Na jaki motor jeśli już się podejmować zmienić. Może ktoś się bawił w coś takiego....
Od tygodnia myślę o tym samym rozwiązaniu...
Skoro wchodzi silnik 3.2 to 2.0 też powinien... tylko pytanie ile trzeba z tym kombinować i jakie nakłady pieniężne...
Ja jak bym się zabierał za takie coś to bym myślał o mocy w okolicach +270KM po kilku modyfikacjach... jeżeli nie dało by rady to dałbym sobie spokój...
Szczególnie mnie ciekawi cz te 2.0 v6 TB podejdzie do 147...
prawdopodobnie beda kłopoty z zawieszeniem silnika, w autach serii 147/156/GT nie były montowane silniki 2.0 TB.
pozdrawiam
No coś na pewno trzeba będzie zmienić ale patrząc na to, że 3.2 tam wchodził a 2.0 to można powiedzieć ta sama budowa, to zapewne nie będzie to wymiana całego przodu... kwestia tylko jaki jest potrzebny nakład pracy
Z tym akurat nie powinno być problemu V-ki mocowanie silnika mają praktycznie w tych samych miejscach.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
O to skoro prawdopodobnie łapy by podeszły to reszta to małe piwo. Ciekawe jak ze skrzynią ??? Aha i sprawa elektroniczna??
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki