Już od bardzo dawna zastanawiała mnie kwesta wytrzymałości tej jednostki po modyfikacjach...
Modyfikacjom byłby poddane kompletny dolot wraz z nowym IC, wydech, sprzęgło, może turbina na jakąś większą no i oczywiście do tego wszystkiego zmieniony profesjonalnie program...
Silnik już na starcie mam dość dobre parametry, ale czy po dobrych modyfikacjach dałoby się wyciągnąć z niego okolice co najmniej 270KM i 350NM ???
I jak takie mody by wpłynęły na jego żywotność ???
Prosiłbym o jakieś konkretne wypowiedzi...
(dla tych którzy zapytają dlaczego nie 3.0 odpowiedź: bo mi się podoba charakterystyka 2.0TB)
Ponizej masz link do auta goscia ktory wycisnal z tego motorku 290 koni. Conieco mozna sie dowiedziec.
http://www.forum.alfaholicy.org/samo...westowana.html
Pozdrawiam.
jeśli zrobione z głową to oczywiście, że się da...
pytanie tylko ile to pojeździ.
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.
i najlepiej napisz czego się dowiedziałeś bo też mnie to bardzo interesuje![]()
Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz — Mahatma Gandhi
Wczoraj rozmawiałem o tym z GrzesiekK.'iem i dowiedziałem się kilku istotnych faktów...
Mianowicie na oryginalnej turbinie jest do wyciągnięcia około 250KM
Rozwiązaniem jest większe turbo ale to ciągnie z sobą dużo zabawy...
Seryjny komputer jest dość słaby więc trzeba by go zastąpić "Megasquirt lub Vems i się bawić"
Po wstawieniu większej turbiny zmienia się charakterystyka silnika... dopiero bardzo wysoko łapie najwyższe Nm... 250Nm przy 3000rpm da radę zrobić, ale ponad 300Nm będzie dopiero powyżej 5000rpm...
I to mi się nie podoba... ja chciałem poprzez turbo uzyskać wysoki moment na dole a tu dupa...
Takie rzeczy to tylko w dieslu. Albo w saabie.

A kiepski dół nie jest spowodowany długimi kolektorami wydechowymi, może zamiast zmieniać turbo lepsze efekty da założenie drugiego.
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki