Witam.
Czy ktoś ma informację o dostępności tego kitu do naszych dieslowych szesnastek ?
Niestety nigdzie nie potrafię znaleźć katalogu.
Tutaj opis produktu z strony producenta:
http://www.valeoservice.com/html/pol...4486CDA5CDD84C
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
gdzieś czytałem że nie ma takich zestawów dla JTD

@omen, dzowniłem do Valeo, nie ma jeszcze do naszego modelu auta / silnika , dedykowanego KIT'u.

Było już na forum i nie ma dedykowanego ani do 16V ani do 8v (zresztą to to samo sprzęgło i dwumas) i raczej się nie pojawi, a katalog jest na tej stronce co link wklejałeś. Szkoda bo dobra alternatywa dla dłubiących swoje klekoty by była chociaż z drugiej strony może jest powód dla którego nie wprowadzono tego zestawu dla JTD. Chyba do 1.9 CDTi też nie ma choć gdzies czytałem, że miał się pojawić.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 30-06-2011 o 18:55

[QUOTE=Pływak;609368]Było już na forum i nie ma dedykowanego ani do 16V ani do 8v (zresztą to to samo sprzęgło i dwumas) - nie chce sie klocic kolego ale z tego co sie orientuje sprzeglo i dwumas w 8v jest inny niz w 16v, troche wieksza moc i moment do przeniesienia.

Sprawdź jakie są różnice między 8v, a 16V jeśli chodzi o dwumas i sprzęgło dopiero 2.4 16V ma chyba inne graty. To, ze w 16V jest więcej momentu i mocy nie znaczy, że nie można tego założyć do słabszego silnika...
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 30-06-2011 o 19:56

do słabszego owszem ale na odwrot juz nie bardzo.
Nie ma takiego zestawu i raczej nie będzie. Swoją droga to nawet lepiej bo jeździłem swego czasu dwoma autami zza Odry z tym patentem i w obydwu zostało to wymienione na oryginalny dwumas, bo nie dało się jeździć ( szczególnie po mieście). Drgania przenosiło w tak niewiarygodny sposób, że puszczanie sprzęgła i rozpędzanie auta od prędkości obr. silnika rzędu 1400-1600 było katorgą. Wszystko się trzęsło, szarpało a jedynym plusem była cena tego wynalazku i trochę mniejsze straty mocy przy szybkiej zmianie biegu ale powyżej I i II bo tylko wtedy szarpnięcia były słabsze. W ramach ciekawostki Valeo popłynęło na tym trochę bo kolega ze sklepu potwierdził, że takich przypadków reklamacji mieli kilkadziesiąt i w zdecydowanej większości były rozpatrywane na korzyść klienta.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

chcecie miec sztywne koło??
to zaspawajcie stary dwumas i gotowe, potem tylko sprawdzic czy nie rzuca, wywarzyc dynamicznie, i montaz.
pzd.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki