http://moto.allegro.pl/filtr-powietr...084938996.html
to wbrew pozorom nie jest stożek, tylko taki kształt jak seryjnie, w to samo miejsce montowany, natomiast różni się wykonaniem przpustowością powietrza , nie wymienia się go tylko czyści odpowiednimi preparatami co ok 50tys km
odbieram taki w poniedziałek![]()
Czyszczenie co 50k? Jeśli już decyduje się kolega na taki filtr to czyścić go trzeba co 5-10k max to po pierwsze, po drugie należy się liczyć z szybkim zgonem przepływki szczególnie po nieumiejętnym czyszczeniu filtra.
Osobiście polecam zwykły wkład papierowy zmieniany max co 10k od takich wynalazków.
Pozdro
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline, MANN, KNECHT
tel: 883 551 331
GG 2024046
www.sklep.pablogarage.pl

Moja drobna sugestia. Używając filtrów o mniejszym CX, nasączonych olejem warto przy czyszczeniu 5-10 tys.km. umyć przepływomierz ( t.z.w. gorący drut). Potrzebne jest do tego, benzyna ekstrakcyjna i mały pędzelek. Ja tak robię od 10 lat i przepływki nie padają.

Hehehe, jakie duże firmy tuningowe sprzedają boxy? :>
Oczywiscie mówimy o duzych (dobrych i liczacych sie na rynku) firmach tuningowych a nie o dziale samochodowym z tesco.
Podaj przyklady, naprawde jestem ciekaw![]()

To nie jest firma tuningowaTo jest SKLEP z czesciami do tuningu
To naprawde zasadnicza roznica.

novitec, squadratuning

Ok, nie kłócę sie. Ale wg mnie, jeśli w ofercie danej firmy tuningowej pojawia się box, to wniosek nasuwa się tylko jeden. Kapucha, kapucha i jeszcze raz kapucha. Taka firma jest zrobic wszystko aby wyciagnac hajs od danego klienta, nawet kosztem duzych strat finansowych osoby kupujacej. Dlatego takie firmy omijam z daleka.
Zapytajcie się Rogala, Compsport'ów, Aligatora, itd. czy w swojej ofercie maja Boxy i co o sadza o takim rozwiazaniuPrzeciez na czyms takim rowniez mogliby zarobic i to tanim kosztem, bo w ogole by sie nie napracowali
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki