tak jeszcze wracając do tematu co do kondycji jednostek przed remapem. Na osiągi przed zabiegiem ma też duży wpływ EGR i przepływomierz, który można w czasie remapu odłączyć i w ten sposób jednostka wraca do pierwotnej kondycji także nie zawsze słaba kondycja przed remapem przesądza o niskim przyroście mocy po remapie. Ja gdy już się umówię na taki zabieg chce swoje jtd wykastrować z egru i przepływki.
Jeśli motor jest słaby mocy nie zrobisz mimo wywalenia przepływki, egru itd. Mimo zrobionej mechaniki,duzego boostu będzie dym i tyle...
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Cinek napisz jak ma się sprawa softu bez przepływki bez zmiany innych parametrów. Chodzi mi o porównanie spalania i kultury pracy silnika .

cinek odezwij sie

Cinek nie raz pisał, ze wycięcie przeplywki nie ma żadnego sensu w samochodzie nie modyfikowanym. Koszt czasami znacznie wyższy od dobrego zamiennika.

witam
pytanie takie..
czy to jest turbo VB??:>
http://allegro.pl/alfa-147-156-lybra...846851672.html
poszukuję czegoś "ciut większego" do JTD 8v..

Tak,to jest gt1749vb używane w JTD 1,9 16v 140/150km lub też w leonach/golfach ARL 150km.Potencjał pod 200km.
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.
Glovash thanked for this post

Koledzy poratujcie mnie w temacie turbawki. Poszukuje do swojego stilo 1.9 8v JTD mocniejszego turbo. Dowiedziałem się, że dobrym rozwiązaniem i wymagającym najmniej przeróbek to zakup modelu 1749vb i zamienienie strony gorącej z obecną 1749va i tu pojawia się problem - przeglądałem alledrogo i vb jakie znalazłem są integralne z kolektorem (turbawki z Leona/Golfa) z kolei Wy piszecie, że taka się nie nadaje :| piszecie natomiast, że to samo turbo jest w JTD 1.9 16v podczas, gdy znalazłem, że tam siedzi turbo o symbolu 1749v i się pogubiłemjakiego turbo w końcu mam szukać?
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki