witam ,
czy ktoś z Was zakładał może barany z 3,0 24V do 2,0 v6 tb ?? jeżeli tak to co bym potrzebował żeby przeprowadzić taką zmianę. zastanawiam się nad takim rozwiązaniem bo w sumie rurki już mam w garażu leża od ponad roku. a dodatkowo od ponad miesiąca oryginalne barany z mojego silnika sa w chromowaniu nie wiem może pędzelkiem nakładają nowy chrom ... a moze kolega z forum, który miał załatwić ten zabieg poleciał w ... zabrał kasę i olał sprawę... ale to już inna bajka..
a moze ktoś z Was posiada barany z nieuszkodzonym chromem ??
Ostatnio edytowane przez klaudiusz76 ; 21-09-2011 o 10:31
Wydaje mi się, że w przypadku 2.0TB zmiana na barany z 3.0 nic nie da. Przy 2.5V6 jest niewielki przyrost mocy (jakieś 5KM) i poprawia się krzywa momentu, ale to silnik wolnossący.
Ale to tylko moje teoretyzowanie![]()
nie chodzi mi o przyrosty ... chodzi mi o to żebym miał co zamontować ... oryginalne kolektory zabrał ode mnie do chromowania kolega z forum jak już pisałem a teraz nie odbiera telefonu nie odpisuje na sms i PW ... nie mam zamiaru kupować nowych a te pd 3,0 24 v zalegają mi od prawie 2 lat.
ps pozdrowienia dla INTELA ....![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Jakbyś chciał sprzedać te barany to chętnie je przytulę![]()
mogę je sprzedaća ile za nie dasz ?? jak coś to jutro mogę zrobić zdjęcie w jakim są stanie
---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:17 ----------
jeszcze mam wtryskiwacze od 3.0 24V ciut wydajniejsze niż te w 12 V![]()

tez mam barany i pokrywy zaworow na pozbyciu ale od 2.5 litra jak by ktos chcial
o co k'mon???
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki