niedawno kupiłem 156 V6 i wydech wydawał sięsolidnie zrobiony, ale jest gnijący od środka. Mam końcowy tłumik Supersprint, który jest jeszcze nie najgorszy, ale gość mi dzisiaj powiedział, że gnije powoli i jest też źle pospawany chociaż powinien być chyba założony bez spawania. Dalej nie mam katalizatora tylko jest wsadzona chyba jakaś puszka przelotowa 'ala' strumiennica i to właśnie jest dziurawe.
Co mi poradzicie ? Co wsadzić w miejsce tych elementów. Czy kupić coś z supersprinta ? W przyszłości planowałem wstawićjakiś lepszy wydech niż standarowy ale czy to ma sens ? Zastanawiam się też na firmą MG Motorsport - robią sportowe układy dolotowe i wydechowe na zamówienie.
A może coś z Noviteca albo Raggazona - orientujecie się jakie to są koszty ?
KOLPORTAŻ ULOTEK I MATERIAŁÓW REKLAMOWYCH >> www.ulotki-kolportaz.pl

www.alfisti.net
tutaj sobie możesz sprawdzić ceny Ragazzona i Supersprinta dla Twojej AR.
MG Motorsport terminy pewnie na 2 miesiące do przodu.
na polskiej stronie znalazłem środkowy Ragazzona za 939 zł i zastanawiam się czy tego nie wsadzić a kiedyś ewentualnie końcowy wymienić na supersprint lub Raggazon.
Na allegro za 495 i 499 masz MTS z końcówką tak jak seria końcowe, jest też walker za 290. Środkowy też masz walkera. Zamiast katalizatora wspawaj tłumik środkowy z VR6, pasują rury idealnie tylko flansze trzeba. GrzesiekK podawał opis montażu.
gdzie mogę znaleść ten opis montażu ? Czy to będzie miało w miarę fajny dźwięk - odrazu zaznaczam że nie chcę odpustowego buczenia.
Walkery są ciche, dobre tłumiki generalnie. Wstawienie zamiast katalizatora rury powoduje metaliczny przydźwięk, ten tłumik z VR6 to niweluje.
Opis w temacie o samochodzie usera GrzesiekK jak dobrze pamiętam.
ogólnie chciałbym mieć jakiś fajny dźwięk i sie zastanawiam czy tego Raggazona nie wsadzić jednak jako środkowego ? Co prawda jest drogi, ale jednak to jest solidna rzecz.
Druga sprawa to jeśli chciałbym wydechem podnieść moc to czy taki raggazon coś da czy trzeba robić pod wymiar np. właśnie w mg motorsport ?
Samym wydechem niewiele podniesiesz moc. Musiałby się GrzesiekK wypowiedzieć, bo on robił takie mody, ale z moich informacji wynika, że za 2500zł zyskasz 5KM, nie wiem czy to jest opłacalne. Lepiej kup nowe świece i filtr K&N, więcej to da.
Fajny dźwięk masz jak wywalisz środkowy tłumik![]()
http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1177
http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1195
ja znalazłem 2 rozwiązania, albo mogę z ragazzona wrzucić przelotową rure (1 link) lub z tłumikiem (2 link). Pierwsza jest nawet w rozsądnej cenie - myślisz że w połączeniu z końcowym supersprintem uzyskam w miarę fajny efekt ? Teraz z dziurawym środkowym tłumikiem jest poprostu mega głośno.
2. Świece niedawno wymieniane, chyba 5 tysiecy temu chyba, że można wymienić na jakieś lepsze ?
3. To może zrobić cały dolot i właśnie filtr K&N wrzucić na przykład ?
Ostatnio edytowane przez Amadi90 ; 02-11-2011 o 19:41
Samą rurę kupisz polskiej produkcji, niczym się nie różni. Bez katalizatora i na samym końcowym supersprincie będzie raczej głośno, zawsze. Poza tym, jak odetkasz wydech za mocno to zaczną się jaja na seryjnym ECU z obrotami, stracisz niutona w dolnym zakresie obrotów, generalnie raczej nie będziesz zadowolony.
Ja bym się albo odezwał do speców od alfowego V6, policzył wydech i zrobił custom, albo poszedł w utarte szlaki czyli coś na początek w miejsce katalizatora potem rura i końcowy walker czy tam coś innego. Ja mam walkera końcowego i katalizator, środkowy wycięty i dla mnie jest ok. Zyskał na górze nieco i nie stracił dołu.
Z dolotem bez liczenia nawet nie podchodź, wsadź tylko wkładkę K&N do puszki i tak zostaw, ciężko jest poprawić serię a dolot w V6 to skomplikowana sprawa. To nie honda, gdzie wsadzisz nierdzewkę i niebieski silikon i masz +10 do respektu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki