Nie mogłem znaleźć więc przepraszam jeśli powtarzam. Czy mógłby mi ktoś polecić dobrego specjalistę do podkręcenia diesla w krakowie lub okolicach?
Chodzi o Fiata ducato 2,3. chciałbym troche podnieść moc i zrobić lepszą charaterystykę, zależy mi na mocniejszym dole i lepszym spalaniu. Ma ktoś jakieś doswiadczenia z chipem w ducato?
Powiem od razu ze to nie chodzi mi o kaprys czy sciganie się busemale ciągne przyczepe 3 tonową no i troche brakuje tych 120 km.
Jakie są negatywne konsekwencje chip-a?
Alfa Romeo 156 2.0TS / Uaz 469 2,6i(Isuzu) / Isuzu Trooper 3,2
bo włoskie i rosyjskie mają w sobie to coś

Jak ciagniesz przyczepe to nie wiem czy to dobry pomysl. Bo jednak auto nie jest liczone na taka moc i jesli to ma byc tylko sam samochod to OK. Ale jesli ciagniesz tak ciezka przyczepe to moze byc problem z calym ukladem przeniesienia napedu.
Ale jak chcesz to mysle, ze mozesz spokojnie od V-Techu jechac. Dawno tam nie bylem wiec nie wiem czy cos sie zmienilo ale na pewno nie mozna powiedziec o nich ze sa zli i sie nie znaja.
Dzięki za odpowiedz, skontaktuje się z nimi.
Chciałbym dołożyć z 20 - 30 KM zeby nie trzeba tak drążkiem machać pod górkę no i zeby może coś mniej spalił pod obciążęniem, nie wiem czy to jest możliwe? Potrzebuje fachowca, który wie co robi i zna się na rzeczy, tak żeby doradził.
Nigdy nie mialem diesla wiec w ogole się na tym nie znam. Na co należy zwracać uwagę przy pokręcaniu/?
Alfa Romeo 156 2.0TS / Uaz 469 2,6i(Isuzu) / Isuzu Trooper 3,2
bo włoskie i rosyjskie mają w sobie to coś

W sumie to na nic. Tuner zrobi to za ciebie i da program jaki poprosisz. Możesz tez podjechać do Gliwic do Cinsoftu. Ja nie byłem ale wszyscy chwala i ze jest specjalista od fiatowskich silników. Www.cinsoft.pl
Napisz do niego maila i zapytaj co radzi wrzucić w Twoim przypadku i jakie są niebezpieczeństwa jak będziesz ciągnąć ciężkie przyczepy.
Ostatnio edytowane przez oops2k ; 04-01-2012 o 22:06
Dokładnie jedz do marcina www.cinsoft.pl . Nie ma chyba drugiego goscia ktory ma takie pojecie o tym co robi. Ja ci polecam. Mi kiedys robił soft w alfie

WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki