Witajcie
Do Adminów - wg mnie temat ma wiele wspólnego z tuningiem mechanicznym.
Jak wiadomo PROEX robi tłumiki w dedykacji ekonomicznej pod konkretne auta i konkretne silniki z wybranym dźwiękiem pod klienta.
dzisiaj mając chwilę w pracy, poszedłem do biura i przeglądałem allegro szukając czego ciekawego do swojej 147, przy okazji rzuciłem okiem na aukcje http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=13137266
zobaczyłem że zaczęli robić nierdzewne http://allegro.pl/tlumik-proex-konco...064165871.html - jak zamawiałem do siebie prawie rok temu tego jeszcze nie było w ofercie. Zadzwoniłem i dowiedziałem się że mogą opracować tłumik z nierdzewki ale żeby było to opłacalne musi być 7-8 tłumików do wykonania w tech technologii. Oczywiście szczegóły takie jak cena, końcówka, zamówienie itp były by do ustalenia. Podejrzewam że inne alfy też wchodzą w rachubę tylko musiałbym się dopytać
są chętni ? bo z chęcią przyjąbym taki tłumiczek
![]()

Mają stronę, co prawda w budowie, ale jesthttp://proex.pl/ po lewej stronie jest kanał YT, zobaczcie czyja Alfa tam jest
Ja mam już komplet od nich więc się nie przyłączę...ale powiem, że polecam![]()
Widzę że nadal się nie nauczyli spawać ...
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V Q2 - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

jest temat o spawaniu więc nie offtopuj
ja mam u siebie i jak na całkowicie ręczną robotę nie ma się do czego przywalić, zresztą nie ukrywają tego i napisali o tym na stronie o mnie na allegro - bodajże jako jedyni pokazują proces (w taki stopniu w jakim konkurencja i klient mogą wiedzieć). Ja bym na twoim miejscu zwrócił uwagę na to jak kolejne warstwy farby zaburzają wygląd spawu
jutro do nich zadzwonię i ustalę dalsze szczegóły, o coś konkretnego zapytać?
Jak nie mówiłeś jeszcze, to powiedz, że zobaczyłeś na Alfie 166 kolegi z forum, który mówił, że poleca... a nuż jakiś rabat będzie![]()
zgredek bez urazy, zabij ziemniaka w ich wydech i idź pod auto posłuchaj jak ich spawy są szczelne. Tyle ode mnie, zdania o nich nie zmienię.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
Kiepskie podejście do klienta. Na e-mailie potrafi odpisać w ciągu kilku minut. Wysyła nie to co zamawiasz i nagle na mejle odpisuje znacznie dłużej. W końcu odsyłasz tłumik do poprawki i wraca wciąż nie to co zamawiałeś - nie pasuje do auta. Porażka. Na temat spawów niewiele powiem bo się nie znam.
Ostatnio edytowane przez feecle ; 24-01-2012 o 23:15
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (1 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki