Witam.
Szukam dobrego tunera do silniczka JTD w woj dolnośląskim (dalej nie chcę jeździć ze względu na ewentualną potrzebę późniejszych korekt programu itd).
Proszę szanownych zavirusowanych forumowiczów o polecenie, ewentualną opinię i ( jeśli znacie )przykładowe ceny usługi.
Pozdrawiam.
ogłasza sie na allegro firma z Wrocławia. poszukajJest na pewno bo tez kombinowałem ale ja potrzębuję coś w okolicach Rybnika.

Ja pytałem na forum o takiego użytkownika z Allegro- "autotronica", warsztat ma w Wilczycach ul. Polna 48. Niestety nikt mi nic nie odpowiedział. Może Ty go zbadasz :?:
AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan

Niestety też nic na ich temat nie znalazłem.
Nie będę również ukrywał że pisząc tego posta miałem nadzieję na otrzymanie namiarów na firmę sprawdzoną przez kogoś,a nie tunera z allegro![]()
Jeśli chodzi o AutoTronica (vel. AutoSeba) to czytałem sprzeczne opinie...
Chyba na SSS czy na forum TDI był temat o tym jegomościu. Ci, którzy robili u niego auta (2 czy 3) było zadowolonych z roboty (i z ceny, bo u niego 600zł kosztuje taka zabawa).
Natomiast negatywnie wypowiadała się najbardziej znana w PL brać cziptunerów (Rogal z W-wy, ktoś z VTG), że wrzuca 'gotowce' (normalnie zgrywa się wszystko - modyfikuje pod dany silnik i wrzuca spowrotem, gotowiec nie jest pisany pod konkretny silnik tylko sterownik) - i nieraz może być smutno po jego przeróbkach.
*166 2.4 JTD Disctinctive @195 PS/395 Nm
*e-38 740i
Święta prawda.Napisał hajper
Ja mogę Ci kogoś polecić, ale z Krakowa niestety.
pzdr

Ja po prostu nie znam tej firmy(autotronica), ale że jest blisko, to miałem nadzieję, że może ktoś u nich już coś robił i powie coś konkretnego. Kolega Hajper cos wydostał, ale to też nic pewnego, bo z jednej strony opinie pewnie podobne do Allegrowych komentarzy, a z drugiej strony wypowiedzi praktycznie konkurencji, u której jest o dobre 100-200% drożej :?
Kwestia dopytania, czy robią gotowce, czy robią pod dany silnik (jak robią pod dany silnik, to można spróbować... dobrze byłoby np. podjechać gdzieś później na kompa do serwisu Alfy i zobaczyć, co oni o tym sądzą).Napisał b.piotrus
Druga rzecz - widziałem gdzieś wykreś Paska B5 1.9TDi 110PS, którego zrobili na 165PS - lekkie przegięcie moim zdaniem (ale mógł to być ich wyczyn z początku 'pracy).
*e-38 740i

Lub szczególne życzenie klienta :wink: , ale to raczej świadczy o tym, że gosciu nie ma gotowca, tylko robi pod konkretny silnik, o czym zresztą pisze w opisach aukcji na Allegro, poza tym pisze, ze do 3 miesięcy można jeszcze poprawiać program i daje 2 lata gwarancji- jak inne renomowane firmy. Poza tym za nim przemawia to, ze na Allegro ma komentarze od marca 2007 i ani jednego negatywa. Z komentarzy wynika, że robił też Alfy z dobrym skutkiem. Ja nie wiem, trochę się jeszcze waham, na pewno za przemawia cena- 600zł z hamownią :shock: i komentarze na Allegro, ale czy to wystarczy?Napisał hajper
Tylko widzisz - komentarze na allegro zazwyczaj wystawia się po zakupieZ tego co widziałem to jeden albo dwa były, że ktoś zrobił tyle i tyle km. Podnieść moc to nie jest sztuka przecież - chodzi o to, żeby ten silnik pochodził jeszcze
A 2-lata gwarancji - "24 miesiące gwarancji na podzespoły silnika , tylko w przypadku przekroczenia w oprogramowaniu bezpiecznych wartości pracy tych podzespołów"
Sam nie wiem, jak to zinterpretować![]()
I nie neguję umiejętności panów z AutoTronica - miłoby było, jakby się okazało że to solidny tuner - bo ma dobre ceny.
/edit
Jak się zdecydujesz, to napisz jak to wszystko wyszło - chętnych byłoby wielu![]()
*e-38 740i
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki