Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Wielkopolskie i Lubuskie - Miłośnicy Alfa Romeo z Wielkopolski (Poznań, Kalisz, Konin, Piła) i Lubuskiego (Gorzów Wlkp., Zielona Góra). Nie wiesz która droga będzie najlepsza dla Alfy? Która najszybsza, a która najciekawsza - zapytaj w tym dziale.
Użytkownik Rowerzysta
Alfaholicy z Poznania
Myślę że Poznań jako duże miasto i zarazem stolica Wielkopolski zasługuje na własny wątek. Wpisujcie się w tym temacie szanowni alfaholicy z Poznania i najbliższych okolic. Dzięki temu będziemy mogli łatwiej zewidencjonować nasze fury i być może łatwiej też będzie o jakiś spocik na mieście. Fajnie byłoby zliczyć ilu mniej więcej mamy aktywnych forumowiczów w mieście. Niestety na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że mijam same Alfy z przypadkowymi kierowcami, którzy nawet nie patrzą, że z naprzeciwka zbliża się moja Bella.
Zaczynam jako pierwszy - poruszam się po Poznaniu czerwoną Alfa 147 1,6 TS 3d
Użytkownik Maniak resoraków

Ciemna zielona 166, ciemne szyby
Chyba więcej w okolicy takiej nie ma, więc jestem w miarę rozpoznawalny.
mam 30km do Poznania,ale w miarę często tam jestem.

Srebrna włoszka pod kryptonimem 1-4-7 ..na dolnośląskich blachach DSW
znaki szczególne: napis 'Alfa Romeo' na progu tylnych prawych drzwi i 'Cuore Sportivo' na tylnej klapie
regularnie widywana: okolice osiedla warszawskiego oraz na trasie Warszawska - Estkowskiego - Solna - Aleja Wielkopolska - Wojska Polskiego /czasem wale Kórnicką bo korki/

Czarna 33 z klubowymi ramkami lub srebrna Lancia Lybra 2.4 jtd również z klubowymi ramkami. Najczęściej można mnie spotkać w okolicach Naramowic, Piątkowa, Winograd.
Służbowo jeżdzę czerwoną Kią Rio więc jak za mruga do Was światłami jakiś czerwony koreańczyk to mogę być ja
ViP Alfa i Omega

ostatnio coraz rzadziej w poznaniu ale jak jestem to zawsze mrugam :-)
jest volvo s60 d5 2003
bylo Volvo S80 2,9 T6 twin turbo 280KM
byla ALFA 156 2,4JTD 175km,

Kameleon 166 po Fl na 18 Ti smigam w okolicach Skorzewo Poznan
-
Użytkownik Rowerzysta

Napisał
waldi 
Kameleon
166 po Fl na 18 Ti smigam w okolicach Skorzewo Poznan
Czy to czasem Ty mi kiwnąłeś jakiś miesiąc temu na Malwowej jadąc z naprzeciwka?
Użytkownik Dwusuwowiec

srebrny SW 156 z Batorego a także piątkowo, lutycka i czasami rejony Czerwonaka i Koziegłów
znak charakterystyczny szalik Lecha na tylnej szybce
Przy okazji pozdro dla srebrnej 147 co mi ostatnio migneła światłami na Chemicznej
Ostatnio edytowane przez jesse_w ; 12-05-2009 o 13:55
Alfa Romeo 156 Sportwagon
1.9 JTD 110KM 2001r.

Tak to ja Ci dalem znak...
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)