Może troche nie na obecny temat, ale...
Szczerze polece pana Kotowicza. Nie jest on najtańszy jeśli chodzi o usługi - ale naprawde stara sie, żeby samochód był naprawiony w najlepszy możliwy sposób i niesamowicie dba o klienta. Zawsze wszystko pokaże, wytłumaczy, pomoże przy znalezieniu najtańszej metody rozwiązania usterki. Po prostu jest to osoba, której nie żal zostawić Belle - bo wie sie, że wyjedzie w lepsym stanie niż wcześniejNaprawdę pierwszy raz spotkałem sie z takim mechanikiem, więc ogromny plus!
Ja tez złego słowa nie mogę powiedzieć o Kotowiczu, ale o Młodym, bo Stary to....jak już załatwiać to tylko z Bernardem, chociaz z tym ciężko bo Szef się włącza zawsze.
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Za rozrząd zapłaciłem 800 zł (500 zł części i 300 zł robocizna) i części kupował p. Maruniak. Mówił, że jeśli daje gwarancję to On woli kupować części bo ma pewność, że są ok. Ale gdyby ktoś chciał się upierać to pewnie można się dogadać na swoich częściach. Do tego sam kupiłem komplet filtrów (paliwa, oleju, powietrza, kabinowy niecałe 300 zł z przesyłką allegro - oryginalne UFI) i dałem filtry do wymiany. Chciałem też, żeby zrobili mi przegląd ogólny auta, zawieszenie itd, w trakcie wyszło, że prawy górny wahacz do wymiany, zadzwonił, podał cenę (TWR, w sumie prawie tyle co na allegro) zapytał czy się zgadzam i czy wymieniać. Moim zdaniem mechanik godny polecenia. W ASO rozrząd to koszt około 1200 zł

to jest różnie - czasem jak ma obłożenie to może być ciężko ... ja np czekałem 3 dni, ale to dla tego, że mi się nie spieszyło (miałem L4 więc auto i tak mogło tam stać). Jak potrzebujesz w jeden dzień to pewnie umówisz się na termin i to ogarnieW najgorszym wypadku zawsze za te ~40zł możesz się w Poznaniu przekimać - koszt żaden w porównaniu do kosztu naprawy, a może przy okazji skoczysz sobie na rynek do jakiegoś klubu
![]()
@ Mój ALF

Robiłem u Maruniaka kilka rzeczy za jednym razem więc przy okazji przejrzał też auto można powiedzieć przy okazji innej robocizny. Robiłem:
- rozrząd,
- wymiana filtrów powietrza, paliwa, oleju (kabinowy wymieniłem sobie sam - no bez przesady)
- wymiana oleju
- wymiana tarcz i klocków przód
no i przy okazji oględzin wyszedł prawy górny wahacz
Auto podstawiłem do warsztatu punkt 8 rano a odbierałem o 18:30, ale umawiałem się na termin prawie tydzień wcześniej bo akurat miał pełno roboty (dla mnie to dobry wyznacznik)

Panowie, potrzebuje jakiegoś dobrego serwisu klimatyzacji w Poznaniu. Nie chodzi mi tylko o nabicie i odgrzybieneZ góry dziękuję!

http://www.kaczor.poznan.pl/
Polecam! Pełen profesjonalizm i super obsługa.

A moze ktos robil u Pana Kotowicza tylne zawieszenie ? Wszystkie wahacze i zna koszt takiej operacji ( sama robocizna mnie interesuje )
Jeśli chodzi o koszt to będzie jeden z najwyższych pewnie. Jednakże koleś robi bardzo starannie i dobrze, dodatkowo w mojej alfie robiąc przednie zawieszenie wyregulował mi odbijanie kierunków. Zupełnie za darmo. Jest solidny. Tylko dla kogoś kto ma kasę![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki