Zachodniopomorskie WARSZTATY

Wykorzystalem numer tel na forum do starych/nowych hard worksow i koniec końców udalo się dojść do ładu z kilkoma rzeczami w aucie gdzie w innych warsztatach naprawiali usterki ale nie dochodzili do źródła ich powstania. Przy okazji gruntownie przeswietlili auto , wycenili, kontaktowali sie w sprawie podejmowania decyzji - polecam a samemu też zostanę przy tym warsztacie.

Jakiś ogarnięty gazownik w Szczecinie, który nie będzie miał problemu z żadną instalacją? I nie oleje problemu mówiąc, żebym włączyła i wyłączyła samochód? (mam jakiś niemiecki wynalazek i nie każdy może się pod to podpiąć)

Może ktoś polecić solidny warsztat gdzie zrobię rzetelny serwis klimatyzacji???

Może ktoś polecić solidny warsztat gdzie zrobię rzetelny serwis klimatyzacji???

Ja kilka razy robiłem w pamis w podjuchach, nie naciągają i jak coś jest nieszczelne to nie nabijają na głupiego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Potrzebuję wymienic rozrzad w 156 fl jtd.Polecicie jakis warsztat ale taki co nie odklada terminow? Musze sie umowic na konkretna godzine i nie moge zostawic auta na dwa dni itp.

Gdzie z Alfą 159 2.4 JTDm w Szczecinie żeby ktoś znający się na tym aucie i silniku sprawdził auto dokładnie zanim zdecyduję się na kupno tego auta ?

Ciężko o solidnego mechanika od alf w ogóle, a w Szczecinie to chyba jeszcze ciężej :( Na pewno powinieneś zrobić test na obecność spalin w układzie chłodzenia. Historię i podstawowe rzeczy powinni Ci sprawdzić w ASO Mozga.

Witajcie. Szukam sprawdzonego warsztatu w okolicy Koszalina,Kołobrzegu. Jestem na wakacjach a muszę skorzystać z warsztatu

Byłem wczoraj u chłopaków na Studziennej 29 (to ten serwis przeniesiony z Bydgoskiej). Zależało mi żeby ktoś ogarnięty popatrzył na AR 159 i sprawdził przed zakupowo.
Jak macie auto do obejrzenia w Szczecinie to walcie do nich jak w dym. Przetrzepali auto z każdej strony, bez ściem żadnych tylko bardzo rzetelnie, podpięli komputer, nawet się przejechali testowo. Wszystko przy tym w bardzo dobrej atmosferze, słychać od razu że pasjonaci Alf i motoryzacji w ogóle.
Dzięki nim stałem się szczęśliwym posiadaczem pierwszej swojej Alfy 159 :D

pozdrowienia dla całej Trójki !

Witam serdecznie,
Poszukuje mechanika który poradzi sobie z uruchomieniem Alfy Gulia 2021 po wypadku z USA. Uderzona jest w tyl. Nikt w Szczecinie nie potrafi sobie poradzić z odblokowaniem auta. Prosze, a wrecz błagam o pomoc. Miał być prezent dla żony a zapowiada się na prezent rozwodowy.

Kurcze chyba ją ostatnio widziałem, w okolicy Kusocińskiego?

Pytałeś w ASO ew. Serwis Mozga?

Specjalista silników Busso

Witam, szukam warsztatu który dobrze zna silniki busso (i ogólnie zna dobrze Alfy transaxle), na kompletna rewizje po długim staniu. Jest taki adres w Szczecińskim? Ewentualnie, do dobrego specjalisty mogę nawet dalej pojechać.
Dziękuję za sugestie

Dzień dobry. Szukam warsztatu specjalizującego się w Alfach w szczególności tych starszych w Szczecinie (innego niż autoryzowany serwis Alfy).

Witam Wszystkich Forumowiczów:rolleyes:!
Chciałbym spytać czy w Koszalinie jest jakiś polecany warsztat (nie ASO), który poradzi sobie z serwisowaniem Alfa Romeo Stelvio 2.0 wersja 200KM po okresie gwarancji? - chodzi o naprawy, czynności eksploatacyjne, wymianę tarcz i klocków itp.

Amortyzatory
Powrót