Nie no luzik kolego. Dzieki za rzeczową odpowiedź, sprobuje mierzyn daleko od domu co prawda ale blisko pracy albo ewentualnie ten Hard Works...
Z PEM to naprawde dziwna sytuacja(biorac pod uwage liczne rekomendacje) umowilem sie na serwis klimatyzacji, dezynfekcje, uzupełnienie czynnika w razie potrzeby i NAJBARDZIEJ zalezalo mi na tym aby naprawic panel bo fiksowaly przyciski sterowania nawiewami(prawdopodobnie trzeba przeczyscic panel w srodku ale nie chcialem sam grzebac). Z tego wszystkiego zrobili tylko dezynfekcje "bo nie bylo czasu". Czekalem tydzien na to, wzialem wolne z pracy, po czym odbieram auto nie naprawione. Fakt pachnialo ladnie, dokladnie identycznie jak kiedys odpalilem plaka za 5krotnie mniejsza sume...
Innym razem umowilem sie na sprawdzenie rozrzadu (prawdopodobnie lancuch do wymiany) i fakt powiedzieli ze lancuch rozciagniety, chociaz sam do tego doszedlem jak odczytalem bledy MESem.. Dziwne natomiast ze podobno nie oplaca sie tego robic na zamiennikach, ze nie daja wtedy gwarancji wiec tylko oryginaly. Ustalilismy, ze sprawdza czesci i podadza mi na nast. dzien ile to bedzie kosztowalo... nikt nie dzwonil, wiec 2 dni pozniej sam zadzwonilem i dowiedzialem sie ile to bedzie kosztowalo, pytam czy to cena za same czesci? Na to dowiaduje sie ze to czesci plus robocizna

Mowie Ok, ale chyba nie oryginaly? No tak zamienniki, super a co w takim razie z gwarancja...
Jedyny temat z PEM z ktorego jestem zadowolony to wymiana klockow i tarcz. No ale tutaj chyba nie ma zadnej filozofii i pierwszy lepszy warsztat to zrobi...
Mozga.
Wymiana oleju i filtrow. Wlali mi olej do silnikow turbo (owszem Selenia, ale ja mam JTSa) pewnie nic sie przez to nie stalo ale za ta stawke to wydaje mi sie nie powinno miec miejsca..
Zapytalem o Auto team dlatego ze serwisowalem tam poprzednia Mazde i bylem zadowolony, ale jesli chodzi o rozrzad to wolalbym zlecic to warsztatowi ktory naprawia alfy na codzien...
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka