alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dobra! Parking castoramy 1 maja o godzinie 19-stej chyba że macie inne propozycje.

---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:45 ----------

Na czystke to mamy za małe bagażniki!

qrcze i co same jtd ? :)

---------- Post added at 18:21 ---------- Previous post was at 18:20 ----------

a mi od wczoraj kierunki nie działają i strach jeździć :)

Motofan,sprawdz najpierw bespiecznik a jeśli to nie pomoże to pod przyciskiem świateł awaryjnych jest urządzenie które odpowiada za kierunki, w bierkowie jest szrot gdzie można kupić częsci do alfy to akurat pasuje od każdej 156 przed liftem.

Już naprawione. Problemem był przekaźnik który luźno siedział w kostce pod kierownicą. Trzeba było rozebrać obudowę kierownicy, wyjąć przekaźnik (niebieski) i rozgiąć mu do zewnątrz trzy blaszki, aby po włożeniu sztywniej siedział.

---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:51 ----------

Inny problem to że bujam się do dziś z falowaniem obrotów. Pojechałem do Fiata ASO z chęcią zakupu zaworka separatora oleju odmy. Niestety nie wiedzieli czy mają coś takiego na stanie bo nie wiedzieli co to jest i jak to wygląda, poprosili abym pokazał im to na zdjęciu- SZOK. Po kilku minutach "coś" zamówili i okaże się czy to to. Zamówiłem także z allegro filterek odmy na rurę podciśnienia, jak dostanę to zamontuję i zobaczę czy pomogło.

w bierkowie jest szrot gdzie można kupić częsci do alfy

macie jakiś namiar na ten szrot? potrzebuje zamka klapki wlewu paliwa - chodzi o sam ten zatrzask na końcu linki. ktoś z was mógłby mi go kupić (jeśli będzie w rozsądnej cenie) a ja w niedziele bym go odebrał:)

o fak! :) Alfy górą :)

To nawet dodrze że go nie będzie bo brzydko zrobił,zachowanie godne kierowcy golfa.

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:21 ----------

macie jakiś namiar na ten szrot? potrzebuje zamka klapki wlewu paliwa - chodzi o sam ten zatrzask na końcu linki. ktoś z was mógłby mi go kupić (jeśli będzie w rozsądnej cenie) a ja w niedziele bym go odebrał:)

Troche za pużno włączylem kompa i nie dam rady już tego tobie załatwić ale jest wyjście, ja gościa znalazłem na allegro
http://allegro.pl/show_user.php?search=MartinAuto

Gdzie w słupsku jest ta castorama? Będzie ktoś jeszcze oprócz łukasza?

Ostatnia edycja:
Jak mi nic nie wypadnie to ja postaram się podjechać o 19.00.

Sory chłopaki ale dla jednej - może dwóch osób nie opłaca mi się jechać. Może następnym razem..pozdrawiam

Zapalona marchewka

Koledzy problem... Zapaliła sie marchewa tzn. kontrolka wtrysku auto szarpie przy jeździe. Wyczyściłem turbine, zawór EGR a nawet zaślepiłem go i nic . Bez komputera sobie nie poradze. Może znacie kogoś kto podłączy mi go jakoś tanio?

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

moge zrewanżować sie kompem ;Audi, Vw, Seat, Skoda ,Peugeot, Citroen- te posiadam w swoich zbiorach
Witaj kolego poradziłeś sobie z tą marchewką?? Ja też miałem ją w 166 2.4 JtD, u mnie turbina przeładowywała aż zdechła na dobre. Często gęsto zawór turbiny pada i tak sie dzieje ale wtedy przełącza sie w tryb serwisowy i zdycha. Jak by co to mam kompa i program do czytania Alfy

To świetnie sie składa za jest ktoś kto ma ten program w okolicy,szkoda że niebyłeś na naszym małym spotkaniu,to było pierwsze takie spotkanie i pewnie nie ostatnie,jestem zadowolony.

Dołączam się do TIO, spotkanie fajne.

Witam panowie ja tu nowy...
Często spotykacie się na słupsku swoimi Alfinami?
Chętnie bym się dołączył...
Kiedy macie następne spotkanko?

Amortyzatory
Powrót