Witam wszystkich po raz kolejnyDD Jestem juz praktycznie przy zakupie wymarzonej GTVki. Już wszystko przestudiowałem i dowiedziałem się wszystkiego od znawców z forum. Lecz wiele osób mi odradza brać GTVke z 2.0 V6 turbo. Macie może jakieś doświadczenie co do tego silnika? Praktycznie w przeciągu kilku dni muszę się zdecydować tak czy nie i wtedy zostaje samochodzik sprowadzony z Niemiec. Jest to GTV 2.0 V6 Turbo z 2001 roku. Dużo wyższe ceny części niż w 2.0 TS? Spalanie pewnie nie dużo większe tak ludzie mówią. Czy lepiej wziąć 2.0 TS żeby tak to nazwijmy "nie przegiąć" jak na 1 własne auto? ostatnio jechałem spiderem z 2.0 TS i może być, ale 2.0 V6 turbo da napewno wiecęj radochy
Pozdrawiam

O silnikach 2.0 TS masz tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ki-vt13113.htm
O 2.0 TB tu:
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/v6/v6_3.html
Moim zdaniem 2.0 TB jest idealną jednostką do GTV.
Oczywiście wymagającą większej dbałości.
Jeżeli kupisz w miarę zadbany egzemplarz to ryzyko poważnej awari jest raczej małe.
Wrażenia z jazdy nieporównywalne z TS-em.
Pozdrawiam i powodzenia
Fiat Stilo Abarth
Saab 9-5 2.2 DiT
Maserati 430
Ja tez juz Ci pisalem ze 2.0 V6 to ideał dla tego auta. Jest lekki ale generuje duzo mocy. Gtv wazy duzo bo ok 1.5 t co powoduje ze przy 2.0 TS osiągi nie zabijaja. Realnie to ok 11 sek do 100 km/h wiec przy 145 QV 2.0 TS mojej Kasi ktore ma 8 sek do 100.... Gtv staje sie... mułem
Z tym ze nie ma nic za darmo. 2.0 V6 musisz kupic idealną bo jak padnie to koszty duzo wieksze niz przy TSie (i jeszcze pytanie kto to naprawi)
Jak juz pisalem przykladowo... wał do 2.0 V6 - 6000 zl
Za przyjemnosci trzeba płacić :mrgreen:
fred

Ja mam w 2.0 TS i powiem tak... Myslalem, ze to jest szybki samochod. W porownaniu do moich poprzednich aut jest szybki ale... Po zlocie w Czestochowie tak zaluje ze nie kupilem w 3.0!!! Ale co tam. I tak ja kocham! Nie moge narzekac!
Jeszcze sie musze pochwalic, ze w koncu zmienilem felgi! Te oryginalne 16 juz mnie doporowadzaly do szalu. Jesli ktos by chcial je ode mnie kupic to moge sprzedac za male pieniadze...
Pozdro i powodzenia w kupnie! Aby okazala sie ta jedyna, idealna i zawsze wierna![]()
No więc dlatego zaryzykuje i 2.0 V6 Turbo. Ale spalanie dużo większe wiecie ? Już nie ważne. Za 3 tygodnie będzie stało u mnie na parkingu koło domuJak tylko będę mieć czas oprócz jeżdżenia zrobię pare fotek i dam na forum
![]()

Hilfe ! Przy ciśnieniu doładowania 0,5 bara strasznie szarpie. Nie chce ciśnienie już iść w "górę" pytanie turbina pada czy zawór bezpieczeństwa. MIAŁ JUŻ KTOŚ COŚ TAKIEGO MOŻE ?
146 1,4 TS Historia
Gtv jest
156 jest
następne ? Hmmmmmm

Chyba coś z jakimś zaworem. Dzisiaj obserwowałem ciśnienie doładowania i idzie prawie do 2 barów (noga z gau) i pilnowałem żeby nie przekraczać 1,3 i wszystko jest ok. Ale tak się dupiato jeżdzi ciągle patrzeć na manometr. Chyba to można wyregulować jakoś tylko nie wiem jak i gdzie .
146 1,4 TS Historia
Gtv jest
156 jest
następne ? Hmmmmmm

Opanowane wszystko gra.
:mrgreen:
146 1,4 TS Historia
Gtv jest
156 jest
następne ? Hmmmmmm

a co było przyczyną? - mam podobny silniczek więc z ciekawości chciałbym wiedziećNapisał Ferrari-1
![]()
Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB + 156 FL 2.4 JTD 20V

Wypadł wężyk który jest z boku turbiny. Po włożeniu na miejsce autko śmiga aż miło.
146 1,4 TS Historia
Gtv jest
156 jest
następne ? Hmmmmmm
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki