Hamowanie
Chip
Hamowanie + Chip
Proszę o uczestniczenie w sondzie osób które bedą obecne na tegorocznym zlocie.
Proszę o zaznaczenie czy będziecie chętni na skorzystanie z hamowni, a także czy ktoś byłby chętny na chip (głównie silniki diesla)
Hamownia i chip-tuning
W trakcie zlotu jednego dnia będziecie mieli możliwość sprawdzenia mocy swojej Alfy na najnowszej, stacjonarnej Inercyjno-obciążeniowej hamowni VTech z dodatkowym wyposażeniem mobilnym, w tym również możliwość pomiaru AFR.
Dla uczestników zlotu firma V-Tech z Krakowa przygotowała:
[LIST][*]Precyzyjne "hamowanie" - pomiar mocy i momentu z wydrukiem. Granica błędu pomiarowego na hamowni VTech (najnowszy model wykonujący do 30000 punktów pomiarowych na sekudnę!) to 0.1%.
Cena zlotowa: 50 zł [*] Hamowanie
Cena zlotowa: 900 zł[*]Usługa chipowania - zmiana map wtrysku, wgrywane na stałe
Cena zlotowa: 900 zł[*]RedBox - chip zewnętrzny, znany jako powerbox, z małą różnicą, że większość boxów to analogowe "oszukiwacze" ciśnienia pompy wtryskowej. Redbox to całkowicie cyfrowe urządzenie działające dynamicznie w miarę obciążania silnika. Istnieje możliwość strojenia na hamowni (nie z potencjometrem zwiększającym "płynnie" ciśnienie na listwie CR)
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 07-08-2011 o 13:38
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Powiedz ile podniesie mi moc w GT 1.9, chodzi mi o zmiane map wtrysku??
Takie techniczne pytania kierujcie bezpośrednio do GC-S lub na ich profil na naszym forum.
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Wstępnie ja mam ochotę na hamownię, ciekawi mnie ile jeszcze pary zostało w starym poczciwym TS.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...3_8_litra.html

Zdecydowanie jestem zainteresowany hamownią. Można moją Alfunię zapisać na listę na 100%.
Niski u Ciebie to jest co hamować.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...3_8_litra.html

Ja chętnie sprawdzę co zostało z mojej seriiPóźniej będę mógł dobrze sprawdzić ile daje polerka kanałów, komór i spasowanie kolektorów, może będzie to więcej niż błąd pomiaru
![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

obowiązkowo![]()
V-6 akustyczna heroina

kwasnybartek - muszę sobie sprawdzić jak wygląda wykres po wywaleniu katów.
Jeśli da radę hamowac w sobote w okolicach toru w Biłgoraju to ja jestem chętny na 100%;D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki