• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

CB w Alfie 156

• Autor wątku Autor wątku Qki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Qki

Nowy
Auto
AR 156 2.4 JTD 20V
Witam!

w końcu kupiłem sobie CB które na pewno przyda mi się w życiu. Za namową kolegi postanowiłem je wmontować na stałe do samochodu, jako że nie było żadnych skutecznych pomysłów na forum postanowiliśmy zrobić to po swojemu.. Właściwie to całość prac wykonał ów w/w kolega także jak by ktoś chciał to podam namiary, jakoś się dogadacie :D.

Tak wygląda efekt końcowy:

[center:cf71db5906]
42521540yl5.jpg

53379732po2.jpg
[/center:cf71db5906]

Prace zaczęliśmy od sprawdzenia czy kabel antenowy wystarczy, puszczony został pod tapicerką bagażnika, potem pod kanapą i wzdłuż progu.. ciężko było go przepchnąć bo plastik twardy ale kumpel jakoś to wymęczył.. Przód to już nawet nie wiem za bardzo jak był robiony, element plastikowy w którym jest radio zdjął, wyciął dziurę idealną na radio które jest troszkę wpuszczone do środka... podłączone po aku no i działa.. :)

Wszystko idealnie :). Szczegóły pytajcie jak ktoś chce..

proszę w tym dziale ograniczyć się do opisywania sprawdzonych rozwiązań, do pogaduszek są inne działy

U mnie wygląda to tak:
Radyjko pod podłokietnikiem

radyjko_cb.jpg

Używam także zewnętrznego głośnika:

glosnik_cb.jpg

A tak to wygląda z boku:

srodek_cb.jpg

pozdrowienia,
trek

u mnie wygląda to tak:
- radyjko zamontowałem na stałe pod podłokietnikiem

dodatkowo mam zamontowany głośnik zewnętrzny

z boku wygląda to tak

pozdrowienia,
trek

Witam.
Chciał bym polecić radyjko Pres....nt , idealnie pasuje do schowka z lewej strony pod kierownicą (klapka bezpieczników). Nie trzeba mocować pasuje jak ulał. Jedno co zrobiłem to otwór z tyłu kieszeni do przeciągnięcia przewodów zasilania i anteny. Z głośnikiem też nie ma problemów gdyż jest częściowo odsłonięty.

noo ładnie. Ja poszedłem w inną stronę i zamontowałem CB - pod podłokietnikiem.. wygodnie i nie psuje wystroju wnętrza. Dodatkowo wszystkie kable ładnie i szybko można pochowac pod wykładziną. Podrzucę jakieś foto jak tylko będę miał chwile. Może komuś se przyda ;)

A ja mam wsunięty pomiędzy siedzenie pasażera a środkowy tunel :) sprawdza się idealnie i nie widać na parkingu, trzeba dobrze się przypatrzeć, bez cięcia, montowania itd. Polecam.

Amortyzatory
Powrót