A
Alfalotnik
Guest
Witam serdecznie.
W grudniu postanowiłem założyć podgrzewacz wody, gdyż wydawało mi się że moja Alfa 1,6 TS coś długo się grzeje (w temperaturze 0 st. C żeby osiągnąć 90 st. C na silniku trzeba było przejechać 6-8 km), dodam że może to dlatego że dopóki nie osiągnie odpowiedniej temperatury staram się nie przekraczać 3tys. obrotów.
Ostatnie mrozy pokazały że takie urządzenie jest bardzo przydatne.
Więc może jeszcze ktoś z was postanowi założyć taki podgrzewacz.
Postaram się napisać kilka zdań dotyczących montażu.
Zacząłem od kupna samego podgrzewacza.
Koszt na Allegro 80zł + przesyłka, więc nie tak dużo.
Jest niby dedykowany do Renault ale można montować w dowolnym aucie.
Moc: 3 grzałki po 300W, pobór prądu około 25A na grzałkę (dość dużo).
Następnym krokiem było przemyślenie gdzie podłączyć, jak sterować itd...
Zakupiłem resztę rzeczy niezbędnych do podłączenia:
-przewód 10mm kw. - 1metr
-przewód 6mm kw. - 5metrów
-przewód 10mm kw. żółto-zielony 2 mety
-dwa przekaźniki - max. obciążenie styków 60-80A
-bezpieczniki z oprawkami 60A oraz 30A
-dwa przełączniki (świecące-widoczne na zdjęciu), diody LED, końcówki przewodów, przewód sterujący (bardzo cienki ale już nie pamiętam jaki przekrój), peszel utwadzony
Montaż mechaniczny zleciłem znajomemu mechanikowi (dlatego brak zdjęć).
Zamontował na wężu tuż przed nagrzewnicą. Dodam że posiadam instalację gazową więc na małym obiegu znajduję się również reduktor.
Schemat jaki przyszedł mi do głowy znajduję się na załączonym obrazku.
Sterowanie umieściłem w części kokpitu który znajduje się z lewej strony kierownicy- zaślepka bezpieczników z tym mini schowkiem.
Przekaźniki, bezpieczniki oraz całe te rozgałęzienia umieściłem pod tą plastikową osłoną znajdującą się przy błotniku tuż obok akumulatora (nie posiadam zdjęć gdyż chciałem to napisać a jest zbyt zimno żeby teraz robić zdjęcia).
Na zdjęciach które umieszczam znajduje się:
-schemat elektryczny podłączenia
-zdjęcie podgrzewacza
-zdjęcie miejsca przełączników oraz diód informujących
Jeśli ktoś byłby zainteresowany chętnie udzielę wskazówek, zrobie zdjęcia itp.
Dodam może jeszcze krótki opis sterowanie.
Jeśli zapłon jest wyłączony nie ma możliwości załączenia układu; po przekręceniu kluczyka zapala się zielona dioda która informuje że układ jest gotowy do użycia; całość sterują dwa przełączniki- pierwszym załączymy dwie grzałki, drugim jedną; nie ma znaczenia kolejność, możemy dowolnie włączyć; za załączeniu zapala się dioda czerwona która informuje nas że grzałki są włączone- umieściłem w takim miejscu żeby była dobra widoczność.
W grudniu postanowiłem założyć podgrzewacz wody, gdyż wydawało mi się że moja Alfa 1,6 TS coś długo się grzeje (w temperaturze 0 st. C żeby osiągnąć 90 st. C na silniku trzeba było przejechać 6-8 km), dodam że może to dlatego że dopóki nie osiągnie odpowiedniej temperatury staram się nie przekraczać 3tys. obrotów.
Ostatnie mrozy pokazały że takie urządzenie jest bardzo przydatne.
Więc może jeszcze ktoś z was postanowi założyć taki podgrzewacz.
Postaram się napisać kilka zdań dotyczących montażu.
Zacząłem od kupna samego podgrzewacza.
Koszt na Allegro 80zł + przesyłka, więc nie tak dużo.
Jest niby dedykowany do Renault ale można montować w dowolnym aucie.
Moc: 3 grzałki po 300W, pobór prądu około 25A na grzałkę (dość dużo).
Następnym krokiem było przemyślenie gdzie podłączyć, jak sterować itd...
Zakupiłem resztę rzeczy niezbędnych do podłączenia:
-przewód 10mm kw. - 1metr
-przewód 6mm kw. - 5metrów
-przewód 10mm kw. żółto-zielony 2 mety
-dwa przekaźniki - max. obciążenie styków 60-80A
-bezpieczniki z oprawkami 60A oraz 30A
-dwa przełączniki (świecące-widoczne na zdjęciu), diody LED, końcówki przewodów, przewód sterujący (bardzo cienki ale już nie pamiętam jaki przekrój), peszel utwadzony
Montaż mechaniczny zleciłem znajomemu mechanikowi (dlatego brak zdjęć).
Zamontował na wężu tuż przed nagrzewnicą. Dodam że posiadam instalację gazową więc na małym obiegu znajduję się również reduktor.
Schemat jaki przyszedł mi do głowy znajduję się na załączonym obrazku.
Sterowanie umieściłem w części kokpitu który znajduje się z lewej strony kierownicy- zaślepka bezpieczników z tym mini schowkiem.
Przekaźniki, bezpieczniki oraz całe te rozgałęzienia umieściłem pod tą plastikową osłoną znajdującą się przy błotniku tuż obok akumulatora (nie posiadam zdjęć gdyż chciałem to napisać a jest zbyt zimno żeby teraz robić zdjęcia).
Na zdjęciach które umieszczam znajduje się:
-schemat elektryczny podłączenia
-zdjęcie podgrzewacza
-zdjęcie miejsca przełączników oraz diód informujących
Jeśli ktoś byłby zainteresowany chętnie udzielę wskazówek, zrobie zdjęcia itp.
Dodam może jeszcze krótki opis sterowanie.
Jeśli zapłon jest wyłączony nie ma możliwości załączenia układu; po przekręceniu kluczyka zapala się zielona dioda która informuje że układ jest gotowy do użycia; całość sterują dwa przełączniki- pierwszym załączymy dwie grzałki, drugim jedną; nie ma znaczenia kolejność, możemy dowolnie włączyć; za załączeniu zapala się dioda czerwona która informuje nas że grzałki są włączone- umieściłem w takim miejscu żeby była dobra widoczność.