Potrzebujemy:
- kawałek w miarę miękkiej gumy grubości 5-6mm (ja wykorzystałem stary chlapacz)
- klucz torx do odkręcenia ogranicznika (40 o ile dobrze pamiętam)
- ostry nożyk (skalpel)
Wycinamy z gumy pasek szerokości 5-6mm (mniej więcej kwadrat w przekroju) i długości 25-30mm. Luzujemy ogranicznik, ale tylko tą "stopkę" na słupku, mocowaną na dwie śruby. Między słupek a "stopkę" wsuwamy przygotowany pasek gumy (poziomo, na środku między śrubami). Dokręcamy śruby i cieszymy się ciszą podczas otwierania drzwi...
;
;
Zabieg przeprowadzony z początkiem maja - do dziś cisza, żadnego trzaskania czy strzelania
Pozdrawiam
"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin
niestety ale patent z gumą nie zda egzaminu w modelu 147 3d ponieważ u mnie nie da się włożyć gumy pomiędzy zawias ...

Odkopuje temat, chciałem wykorzystać patent z włożeniem kawałka gumy, ale niestety mam inny zawias... 337076120" id="attachment55912" rel="Lightbox_876518" >
Próbowałem też trochę zbić, nie wiem, może za słabo, ale jakoś boję się mocniej przyłożyć.
Czy są jeszcze jakieś sposoby aby pozbyć się "strzelania" ?
pozdro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki