Siema,
Od pewnego czasu strasznie mnie irytowało lewę ramie wycieraczki czyli moje od kierowcy mianowicie ten przegub już był luźny i za każdą zmiana kierunku dość mocna strzelała co mnie niesamowicie denerwowało tak więc postanowiłem ja naprawić a do tego zaczęła rdzewieć. ( nowa na allegro 230zł bez jaj)
Tak więc po kolei:
Najpierw trzeba ściągnąć ramie i jak już ściągniemy i zdemontujemy wycieraczkę widzimy cos takiego
Jest to zanitowane więc z drugiej strony trzeba zeszlifować nit i wybić ten trzpień trzymający wszystko do kupy. Jak już wybijecie ukazuje się miedziana tulejka która jest już po prostu zużyta ( nadmierny luz w stosunku do średnicy trzpienia) Tez się jej trzeba pozbyć.
teraz dziurę rozwierciłem na wiertło 10 i i taka też dopasowałem śrubę. śrube przeciąłem i w środku wywierciłem dziure o ile dobrze pamiętam na6 mm średnicy tak żeby wszedł ciasno trzpień. Później na płasko dociołem do grubości wycieraczki . Jak widać na zdjęciach ta miedziana tulejka wychodziła na brzegi otworu więc zamiast tego dałem dwie cieńkie podkładki dzięki czemu uzuskałem dużą sztywność.
Wbiłem trzpień zaspawałem i wyszlfowałem
następnie wszystko wypiaskowałem i pomalowałem na czarno efekt ? super jak nowa i juz mi nic nie strzela i zaczęło lepiej zbierać wodę z szyby
Ostatnio edytowane przez pampik ; 17-01-2012 o 08:47
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki