Witam.
Po zakupie AF 156 FL SportWagon zauważyłem dziwne brzęczenie, dzwonienie - trudno to nazwać , przy przeciążeniu silnika. Z pozycji kierowcy dźwięk zdawał się wydobywać ze schowka lub poduszki pasażera, jednak gdy jechałem jako pasażer dźwięk zdawał się dochodzić z deski rozdzielczej. Po dłuższym szukaniu źródła dźwięku okazało się, że dochodzi z lampki oświetlającej kokpit, więc zacząłem od jej zdjęcia- znalazłem opis jak to zrobić lecz poradziłem sobie bez narzędzi-wciskając palce między podsufitkę a lampkę wyskoczyła, w opisie zdjęcia lampki znalazłem, że trzeba wcisnąć dwa np. śrubokręty w pobliżu przełączników, lecz po zdjęciu na siłę okazało się, że uchwyty mocujące znajdują się ok 1cm od brzegu lampki i tam polecam wcisnąć coś cienkiego np. małe śrubokręty tak aby nie uszkodzić podsufitki.
Po zdjęciu lampki, po jej ostukaniu itp. okazało się, że lampka jest ok., stukając i pukając po podsufitce i przykręconym na 3 śruby na krzyżakowy śrubokręt plastiku dziwny dźwięk docierał nada. Więc odkręciłem trzy mocujące śruby i napchałem między plastik a dach gąbkę, po czym przykręciłem śruby, założyłem lampkę i dźwięk w końcu umilkł.
Jest to dość prosty przypadek, ale może komuś pomoże, ja szukałem przyczyny kilka dni![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki