witam!
Opisze krok po kroku jak wymontowac rozrusznik w ar 156 2.0 jts.
Oczywiscie jest to sposob w jaki ja to zrobilem .

Wiec zaczynamy od gory:
-odlaczyc i wymontowac akumulator
-odkrecic polke akumulatora (klucz 13)i odczepic od nie przekazniki
-wymontowac rure dolotu powietrza od komory filtra powietrza do przepustnicy
teraz juz mamy dostep do dwoch srub,wciskamy lapke miedzy przewody i rurki razem z oczkowym najlepiej krotkim
kluczem o nr 13 i odkrecamy.

Po odkreceniu tych srub podnosimy autko i stawiamy na koziolki...(jezeli tak jak ja nie macie kanalu do dyspozycji)jak najwyzej ,zeby latwo sie wslizgiwac
pod autko i ogolnego komfortu.
-teraz odkrecamy 2 nakretki z wydechu kluczem nr 13 (te przed elastyczna rura wydechowa)
-odkladamy rure ladnie na boczek i podwieszamy o cos tak zeby nam nie przeszkadzala
-teraz widac rozrusznik od dolu
-otworzyc plastikowa ochronke na nakretce od przewodow plusowych rozrusznika a nastepnie odkrecamy nakretke i zdejmujemy przewody
-odkrecamy trzecia srube rozrusznika(ostatnia) kluczem nasadkowym z przedluzka
-odkrecony rozrusznik kierujemy pionowo(tak zeby polaczenia przewodowe rozrusznika byly widoczne)
-zostal jeszcze tylko jeden maly przewodzik przy bentlixie ....srubokrecik z nasadka o nr 10 do reki i odkrecamy

rozrusznik gotowy do wyjecia na dwa sposoby.
-gora, miedzy przewodami (wedlug mnie latwiejszy) albo dolem tylko wtedy dodatkowo trzeba odkrecic obudowe kolo lapy silnika..(nie polecam bo wiecej pracy przy tym)

i gotowe!!!!
Przy wkladaniu rozrusznika proponuje najpierw polapac gorne sruby bo latwiej wycelowac..

Mam nadzieje ,ze pomoglem ...przepraszam ale nie mam polskiej klawiatury .
Powodzenia