Witam. Po pierwsze wszystkich użytkowników wyżej wymienionych samochodów chciałbym ostrzec przed kupnem niewłaściwego zestawu naprawczego tylnego wahacza. W normalnych wersjach przednio napędowych jest łatwo dostać część, lecz w wersji z napędem 4x4 jest to ogromny problem. Śruba różni się długością, cały zestaw jest większy niż np. z fiata bravo, delty, 145, 146 czy innych modeli. Śruba w integrale powinna miec 25cm a zwykła ma 21 i na to należy uważać. Ja się naciąłem i tym sposobem auto mi stało miesiąc ponieważ nie mogłem dostać części.
Postanowiłem zrobić to wszystko po swojemu czyli jedno łożysko było dobre pojechałm do sklepu w którym sprzedają łożyska, Pani zamówiła mi identyczne za 50zł sztuka, śrubę kupiłem w sklepie z narzędziami, śrubami i innymi rzeczami... jest wzmacniana i koszt takiej sruby to ok 10pln a nie tak jak w ASO 150zł za samą śrubę. Plastik był w miare dobry i jutro jade zawieźć części do mechanika żeby mi poskładał ten wahacz. Więc zamiast czekać aż się znajdzie jakiś zestaw naprawczy bo z nim są ogromne kłopoty lepiej iść do kilku sklepów kupić to samo dużo taniej i tej samej jakości.
Pozdrawiam i uczulam ponieważ można się naciąć tak samo jak ja. Uważam, że komuś może się przydać taka informacja.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki