[156]sposób na zacinający sie guzik w klamce drzwi przednich

• Autor wątku Autor wątku adamodg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Za dużo zachodu jeśli tylko "guzik" się zacina.
Wystarczy odkręcić thorxa jak na rys 8 (z boku drzwi) i konkretnie napsikać tam WD40. Bedzie sie później przez jakiś czas saczyło po karoserii drzwi ale to nic.

Ja tak zrobiłem w tamtym roku i do dziś mam spokój (nie ważne czy duży mróz czy chlapa i błoto) - klameczki działaja jak miód

Max

Za dużo zachodu jeśli tylko "guzik" się zacina.
Wystarczy odkręcić thorxa jak na rys 8 (z boku drzwi) i konkretnie napsikać tam WD40. Bedzie sie później przez jakiś czas saczyło po karoserii drzwi ale to nic.

Ja tak zrobiłem w tamtym roku i do dziś mam spokój (nie ważne czy duży mróz czy chlapa i błoto) - klameczki działaja jak miód

Max

Zgodnie z powyższą radą tak zrobiłem, do tego psiknąłem jeszcze smarem. Od tygodnia mam spokój i wygląda na to że na dłużej problem z głowy, także jeśli ktoś nie wie jak do tego zabrać się polecam ten sposób.

Potwierdzam, wystarczy odkręcenie torxa, do tego solidnie psikamy WD40 lub CX80 (wolę CX80) w otwór po torxie. Najlepiej jak mamy tą cienką czerwoną rureczkę na dyszy bo możemy lepiej naprowadzić strumień na mechanizm. Należy solidnie psikać, jednocześnie naciskając i puszczając guzik klamki. Do dziś spokój na mrozach. U mnie wyleciało sporo brudu.

Miałem ten sam przypadek, w moim przypadku wystarczyło psikniecie smarem i problemu nie ma :)

czy ktos moze podpowiedzieć co znajduje się na 7 zdjeciu? Nie potrafie tego elementu zlokalizowac...

dokładnie tak jak na zdjęciu 8 po odkreceniu torxa spryskujemy np wd-40 a nastepnie po np 1-2 dniach silikonem w sprayu(takim jak do uszczelek) i problem z głowy na długi czas(u mnie spokój od 2 lat)

hehe niezły kawałek plastyku, musi byc gdzies gleboko w drzwiach schowany

Strasznie to wyglada ale zajmuje to raptem 20 min na jedne drzwi i w rzeczywistosci to prosta czynnosc a bardzo ulatwia zycie.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót