[155] swiece T.S 8v i V6

Ja zamontuje Iskry SFE65PS i jestem przekonany że na pewno nie są gorsze(raczej lepsze)od championów,ngk,czy boscha.

A ja wiem,że na pierwszy montaż szły Golden Lodge:)

W takim razie przepraszam za głupoty - zasugerowałem się instrukcją obsługi, w której jak byk napisane do V6 - świeca Champion RN7YCC.

Z ciekawości - jaki model tych GL ?

Ostatnia edycja:
do V6 na pierwszy montaż szły Swiece championa RN7YC a jako alternatywa golden lodge2HL

do 16V TS NGK PFR6B i NGK PMR7A

do TB BOSH WR6DTC

Ostatnia edycja:
Z ciekawości - jaki model tych GL ?
Golden Lodge 2HL
w której jak byk napisane do V6 - świeca Champion RN7YCC.
Ja mam RN7YC,te dodatkowe C jest do słabszej wersji silnikowej V6.

- - - Updated - - -

do V6 na pierwszy montaż szły Swiece championa RN7YC a jako alternatywa golden lodge2HL

A taki grzyb:D Oryginał to GL a alternatywa to Champion:P
T.S 8V oryginał Champion C6YCC alternatywa GL 25HLD

Ostatnia edycja:
Pewnie już wiedzieli wtedy że GL sie wykrwawia :)

W

Ja tam z Championów zawsze byłem zadowolony, jedyną wada jaką maja to dostępność i krótka zywotność. V6 najlepiej pracuje na tych świecach z mojego doświadczenia

Niska żywotność - czyli ile u Ciebie wytrzymują ?

20-30tyś kiedy przy zimnym silniku dociskasz gaz a silnik się dławi to znaczy że świece trzeba wymienić

Czyli NGK wytrzymują podobnie. Jeśli to objaw zużytych świec.

Najlepsze do TS 8V i V6 są swiece Champion . Włoskie auta zawsze na Championach najlepiej chodzą:)
a jakie one przebiegi robią bo u mnie GL pierwszy raz były wymienione przy przebiegu 150kkm, drugi komplet ma już najechane 90kkm a u braciaka jeżdżą coś z przebiegiem 180kkm i żadnych oznak zużycia czy nierównej racy silnika

Znam takich co nie wymieniają świec nawet po przebiegu 200tyś tylko przeczyszcza od czasu do czasu szczotką drucianą i dalej smigają na zwykłych świecach

Kolega w 2,0 TS 8V na świecach Champion zrobił ponad 150 tyśi i nie mógł już do mnie dojechać. Wtedy padły:)

Amortyzatory
Powrót