[155] Q4

Wojciechu powiem Ci szczerze,że myślałem że lepiej wyjdzie po piaskowaniu i proszku.Taki efekt a nawet lepszy to ja robię flexem i hammeraitem :) a dlatego,że nie widać porów po rdzy gdzie szlifierką to wygładzam.W każdym razie każdy robi to co lubi;)

Tak, masz rację, jedyne co przemawia za tym rozwiązaniem to to że szlifierką nie przejdziesz na drugą stronę, a i ja z czasem stoję słabo :), a trochę to pordzewiałe już było (glównie osłony)

Fakt.Flexem nie dojdzie w każde miejsce,ale od czego jest papier ścierny i paluchy:D Mi też czasu brakuje,ale jakoś staram się to w miarę szybko ogarnąć.

1.jpg

Fajne masz prześwity w tylnym kole :D
Prawie myślałem że to AR 75 z transaxle i tarczami przy skrzyni :)

Btw, z przodu zaciski od 166?

Tak, ze 166, tarcze z fiata coupe 20v, na tył niestety nic jeszcze niw wymysliłem, i nie znalezłem też żadnych konkretnych informacji czy cos komus sie udało, jakiegos gotowego rozwiązania... nic :(

Łukasz "w miarę szybko" to u mnie jest już drugi rok jak składałem cześci a teraz wszystko do kupy :) więc wole przyspieszyć i pierdoły czy co sie da zlecić komuś :D
W kolejce czeka wyczyszczenie całej skrzyni, bo będzie rozbierana/rewidowana/wzmacniana plus zakladane będą inne koła 5-tego biegu... i najprawdopodobniej przyjedzie maszynka z suchym lodem, 30 minut czyszczenia i gotowe :D

BTW szukam dobrego tapicera w KRK lub bliskich okolicach, ktoś coś zna/poleci ?

W

na tył niestety nic jeszcze niw wymysliłem, i nie znalezłem też żadnych konkretnych informacji czy cos komus sie udało, jakiegos gotowego rozwiązania... nic

Tarcza od Lancii Delta III 1.8 Di turbo jet
278x12mm
też jest 4x98 i ten sam otwór pod piastę
do tego zacisk do wyboru do koloru... od 156 fl po 166

ewentualnie tarczę od fiata tempry (przednia)
257x12

teraz masz standardowo
240x11

Łukasz "w miarę szybko" to u mnie jest już drugi rok jak składałem cześci a teraz wszystko do kupy

Ja już piąty rok ogarniam graty itd więc i tak jesteś w luksusowej sytuacji :D

W kolejce czeka wyczyszczenie całej skrzyni, bo będzie rozbierana/rewidowana

No właśnie mnie też to czeka a dodatkowo czwarty bieg sobie zgrzyta.Aż się boję za nią brać ;)

W regionalnym napisz.Szybciej się ktoś znajdzie.

A co miałby zrobić? :) Bo w Krakowie to jest paru średnich tapicerów, pod Krakowem jeden bardzo dobry, oraz absolutnie zaje..sty w Bielsku (ale i najdroższy).

Nie musi być w samym krakowie
mam oryginalne komplet foteli recaro ze 155, w stanie ok, ale chcę je mieć tip top, czyli półskóry i alcnatara w środku, z zachowaniem wyszytego napisu recaro na przednich fotelach.
takie jak na fotce:
attachment.php

no i trzeba je odnowic (z tylna kanapą i podsufitką) wg mojego widzimisię :)
w sumie miałem pisac nawet do Ciebie, myślałem że tu nie zaglądasz :D

w

Załączniki

• a4.jpg
    a4.jpg
    178.9 KB · Wyświetleń: 668
Na razie są w stanie jak poniżej...
attachment.php

Załączniki

• 20140304_163111res.jpg
    20140304_163111res.jpg
    28.2 KB · Wyświetleń: 398
A tymczasem silnikowo mały progress :)

Załączniki

• 20140314_121902res.jpg
    20140314_121902res.jpg
    50.7 KB · Wyświetleń: 137
  • 20140314_121917res.jpg
    20140314_121917res.jpg
    174.3 KB · Wyświetleń: 140
  • 20140314_121947res.jpg
    20140314_121947res.jpg
    57.5 KB · Wyświetleń: 142
  • 20140314_122006res.jpg
    20140314_122006res.jpg
    197.5 KB · Wyświetleń: 134
  • 20140314_122014res.jpg
    20140314_122014res.jpg
    38.1 KB · Wyświetleń: 130
Aż miło popatrzeć i pozazdrościć troszku:) Na mnie ten mały progress rzecz jasna robi duże wrażenie:P
Wojtek doszły mnie słuchy,że problem jest z uszczelnieniem podstawy filtra oleju do bloku.Lubi sobie podciekać.Pakowałeś tam tylko uszczelkę czy dawałeś jeszcze jakiś kit?

Panowie wiem że to nie w temacie, ale kiedyś ktoś na forum robił przekładkę silnika i napędu z Delty Integrale do 155 . Czy ta 155 jezdzi??

Aż miło popatrzeć i pozazdrościć troszku:) Na mnie ten mały progress rzecz jasna robi duże wrażenie:P
Wojtek doszły mnie słuchy,że problem jest z uszczelnieniem podstawy filtra oleju do bloku.Lubi sobie podciekać.Pakowałeś tam tylko uszczelkę czy dawałeś jeszcze jakiś kit?

zwykłą uszczelkę z zestawu, mam nadzieje ze nic nie bedzie ciekło :)
przynjamniej teraz nie cieknie (na obecnym silniku)
za to spod dekla cieknie non stop, wymieniłem już 3 uszczelki, i wytrzymują średnio kilka godzin pracy :)... uparlem sie że bez kitu będzie ale chyba sie poddam... i bedzie w sylikonem jednak

w

mowa o tej w "starym" pierwszym silniku :P

W

a sprawdzałeś czy dekiel nie jest podgięty?

Amortyzatory
Powrót