[145] Dodatki do paliw

• Autor wątku Autor wątku as
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.

as

Nowy
Auto
AR 145 / 1994 1,4 BOXER
Czy stosujecie, jakieś dodatki do paliw? Jeśli tak to jakie polecacie? Mam oczywiście na myśli dodatki przeznaczone do czyszczenia układu paliwowego oraz samych wtryskiwaczy. Osobiście zastanawiam sie nad wypróbowaniem preparatu f-my STP - Formuła Do Czyszczenia Wtryskiwaczy (ten w czarnej butelce). Czy ktoś z Was posiada jakieś doświadczenia z tym środkiem? Warto cudować czy sobie odpuscić?

P.S. Chciałem założyc ten temat w dziale ogólnym jednak najwyraźniej nie jestem "jeszcze" do tego uprawniony, bo po każdej kolejnej próbie wywalało mnie na stronę logowania!

Ostatnia edycja:
Ja tak raz na 2000 km leje sobie cos takiego. Nie wiem czy to naprawde cos zmienia, napewno poprawia samopoczucie Alfisty:)

leje bene 98 i to nie na podrzędnej stacji więc spodziewam się że układ paliwowy jest w dobrej kondycji, ale te 25zł mozna zainwestowac raz na jakis czas zeby mieć poczucie ze robi sie co moze dla Naszej kochanej Niuni:)

fakt ze nie narzekam na odpalanie, nic nie dymi, chodzi równiutko...byc moze te zabiegi cosik dają...

Pozdrawiam

Ja ten preparat stosowalem jak mi szarpalo alfe w zakresie obrotow od 2000tys do 3000tys i pomoglo :) wiec to dziala jutro zas trzeba powtorzyc bo zaczol problem wracac

Ostatnia edycja:
tylko jeszcze jedno zanim wlejecie ten preparat musicie wymienic filtr paliwa bo jesli nie to rozpusci syf z niego i poleci do wtryskow !!!!!!

Filtr paliwa akurat niedawno wymieniałem więc nie widzę problemu. Zastanawia mnie jednak uwaga producenta preparatu STP do czyszczenia zabrudzonych wtryskiwaczy a mianowicie:

"należy dodawać go do benzyny przy każdej wymianie oleju"

Przy każdej wymianie? Chodzi tylko o orientyacyjną częstotliwość stosowania, czy może po wymianie oleju a może przed wymianą? Nie do końca rozumiem co autor tego stwietdzenia miał na myśli pisząc - przy każdej wymianie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót