Witam.
Chce na dniach dołaczyć do grona alfistów. Dziś oglądałem AR 155 Silverstone z kilkoma wadami.
Z większością poradzę sobie sam w garażu ale są 2 rzeczy, które mnie męczą:
1. Wymiana rozrusznika - stary rozrusznik już jęczy przy odpalaniu - auto odpala ale trzeba to wymienić. rozrusznik jest dołączony do auta ale jak go wymienić ? Dużo przy tym roboty ? Szukałem jakiegoś tutoriala na różnych forach AR ale nic nie znalazłem
2. Jeden przegub jest do wymiany. Z tego co udało mi się ustalić facet nie jeździ 155 bo nie może go znaleźć - jeśli znajde go to kupuje AR.
Problem polega na tym, że ten który jest według opisu właściciela jest zatrzaskowy a kupił jakiś mocowany na bolec czy coś takiego. Jutro idę do moto sklepu i powiedźcie mi o co mam pytać ? Silverstone ma jakiś specyficzny rozmiar/długość/mocowanie tych przegubów czy od innego 1.8 też pasuje i po prostu muszę kupić drugi typ przegubu niż posiada jej właściciel ? Dużo problem jest ze znalezieniem tego przeguby zatrzaskowego ?
3. na coś szczególnie zwrócić uwage w 155 przy kupnie ? Bo jutro jade jeszcze raz ją obejrzeć na spokojnie bez napalania się
Proszę o te kilka rad bo naprawdę AR mega mi sie podoba i zachorowałem na nią w momencie jak tylko wsiadłem za kierownice tylko, że to auto musi jeździć więc musze zrobić ten przegub.
Pozdrawiam