Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
absolutnie nie.wpinasz sie w kostke przy pomocy np.agrafki.georgeous napisał:ja takze chcialem sie spytac, czy sonde podpinajac do miernika trzeba odlaczyc?
te dwa brazowe to napewno grzalka(w innych wlasnie biale,wystarczy dla pewnosci sprawdzic omomierzem))wystarczy miernikiem po odlaczeniu sondy teraz znalesc mase i zostaje ci sygnalowy..kiepski ten twoj elektryk.solaris2007 napisał:A właśnie że nie prawda. Mój Boxer 1,6 ma 4 przewody. Dwa brązowe, fioletowy i biały. I podobno nie idzie pod takie coś podłączyć zamienników, gdyż ma nietypowe kolory kabli. Elektryk mi powiedział, że dwa białe to nie to samo co dwa brązowe. I nie po to są inne kolory kabli, aby zamontować zamiennik niby dedykowany, ale o innych kolorach.
Dołączam załacznik. Kable u góry zdjęcia idą do sądy, te na dole do ECU
najlepsze rozwiaanie to sonda BOSCH z numerem przewidzianym dla danego modelu.troszke drozsza od tych uniwersalnych,ale zakladasz i masz swiety spokuj.velpol napisał:A ja wrócę do pytania - jaką konkretnie sondę wybrać ? Mam mętlik w głowie i nie wiem co wybrać.
moim zdaniem to najlepsze rozwiazanie.ale upewnij sie jki numer producent przewidzial dla twojego auta.w opisie z allegro wynika ze do mojej (1,6ts)tez ta sonda pasuje.ale na sto procent moja ma inny numer.velpol napisał:dzięki za poradę - nieomal zdecydowałem się na jakiś badziew za 80 zł ale ostatecznie wybiorę wg twoich zaleceń coś takiego :
http://moto.allegro.pl/item502364061_sonda_lambda_bosch_alfa_romeo_145_146_930.html