[145] Przeciek przez klapę bagażnika

• Autor wątku Autor wątku dymek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

dymek

Nowy
Auto
AR 145 2.0 TS QV 1999 & AR 156 1.8 TS 2000
Cześć,

mam nietypowy problem, otóż w mojej 145 2.0 QV gdzieś w okolicach górnej krawędzi klapy bagażnika robi się przeciek. Niestety nie jestem w stanie póki co go zlokalizować. Efekt - kałuża na osłonie bagażnika blisko lewego małego okna. Czy ktoś się kiedyś z czymś takim spotkał?

Dodam iż na oko nie widać uszkodzeń w uszczelce, a szyby w aucie niemiłosiernie parują, co jest oczywiste w momencie gdy woda się zbiera w aucie..

może cieknie tam gdzie wychodzi wiązka do klapy bagażnika

Moja tez przecieka.Zdjąłem plastik za podsufitką,pojeździłem w deszczu i na łączeniu blach zbiera się woda.
Przyjrzyj się uważnie łączeniu blach w odpływie pod klapą.

U mnie też ciekł plastik za podsufitką (ale ja mam 146). Dokładnie ciekło w tym miejscu:
WP_20161110_14_29_47_Pro.jpg
Wystarczyło pod uszczelkę dać silikon w miejscu które odstaje (tylko ten kawałek, nie pod cała):
WP_20161110_14_30_16_Pro.jpg
Może wam też się przyda:)

Pzdr.

http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155_a/11049-_145_przecieka_-3.html?highlight=#post387261

tu masz linka tam pisaliśmy o tym, niestety zdjęcia które wrzuciłem są już niedostępne, a ja nie mam ich na dysku. I to jest jedno miejsce.

Drugie to jak koledzy pisali wyżej przejście wiązki z klapy do samochodu. Ostatnio zaczęło znowu przeciekać w tym miejscu co Tobie chociaż połączenie wydawało się szczelne, Wiec wyciągnąłem ta gumową rurkę od strony samochodu, obsmarowałem smarem silikonowym (nie miałem na stanie silikonu bez octu) i jest spokój. U mnie było widać po zdjęciu tego plastiku na suficie z tyłu, że od strony wnętrza samochodu poniżej wejścia tej gumowej rurki widać było taki brudny zaciek, jakby woda już od jakiegoś czasu przesiąkała wokół tej gumowej rurki.

Amortyzatory
Powrót