Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wisiol napisał:A nie orientuje się ktoś ile wytrzymuje nowa turbina :?:
wisiol napisał:Co do eksploatacji silników z turbodoładowaniem to wiem mniej więcej o co chodzi. Wiem że nie wolno dawać w palnik jak silnik nie jest rozgrzany i że po dynamicznej jeżdzie trzeba chwile poczekać żeby turbina sie ostudziła.
Chyba że sie mylę.
Gargamel2007 napisał:znajomy mechaniczek wszystkie srubki podkręcał i jak dałem 3500 tys obrotów odrazu polubiłem to autko.
Brzoza napisał:Gargamel2007 napisał:znajomy mechaniczek wszystkie srubki podkręcał i jak dałem 3500 tys obrotów odrazu polubiłem to autko.
:shock: Ja nawet swojej do tylu nie kręce, a co dopiero powyżej :shock:
Brzoza napisał:wisiol napisał:Co do eksploatacji silników z turbodoładowaniem to wiem mniej więcej o co chodzi. Wiem że nie wolno dawać w palnik jak silnik nie jest rozgrzany i że po dynamicznej jeżdzie trzeba chwile poczekać żeby turbina sie ostudziła.
Chyba że sie mylę.
Tak jak mówisz, choć nie słyszałem o tym że w silnikach diesla trzeba studzić turbine, w silnikach benzynowych owszem, ale co do diesli nie jestem przekonany.
Brzoza napisał:A jak ze spalaniem, ile Wam wciąga oleju napędowego :?:
Jak tak licze i kalkuluje to mi około 6,5 do 7 litrów.