[145] 145 146 155 2,0 16v

Auto
Alfa 155 1.8
Witam was. Ciekawe kto wie dlaczego w pierwszych 145 QV był obrotomierz gdzie czerwone pole zaczynało sie od 6500 obrotów , a w 146 ti i 155 2,0 ts 16 v czerwone pole zaczynałos i od 7 tysięcy ???

Stawiam na iście włoskie podejście - takie mieli na półce zanim zrobili wersję 7k :D

Pewnie jest w tym dużo racji, ale znalazłem nawet 146 gdzie czerwone pole zaczyna się od 6500 obrotów

Jak dla mnie to troszkę pojechaliście z tą "teorią" :D , a może dlatego, że były silniki 150 i 155 KM.

a czemu pojechaliśmy? Pamiętam jak ktoś mi kiedyś opowiadał bodajże o Lancii z ostatniego roku produkcji - z częściami wyjętymi z auta trzeba było biegać do sklepu bo nic się nie zgadzało z Eperem, czyt. makaroniarze ostatnie auta składali z tego co było pod ręką:D

Panowie co się dzieje, że w ogłoszeniach np. na OLX jest więcej boxerów 146 niż twin sparków na sprzedaż?

Smarki to ty masz chyba pod nosem pisząc takie infantylne głupoty.
Mówimy tutaj o co najmniej 22 letnich autach. Jeżeli teraz te auta trafiają na złom to przede wszystkim z powodu korozji i ogólnego stanu technicznego, a nie z racji tego co tam pod maską siedzi.
Aktualnie na wspomnianym portalu jeśli chodzi o 145/146 jest 7 TS, 3 boxery, 1 jtd.

Nie chciałem nikogo urazić ale to jednak stwierdzenie faktu - boxery od zawsze miały uwagę ze względu na silnik i myślę że statystycznie rzadziej lądowały na złomie, TS jest fajny ale nie ma praktycznie wartości dodanej ponad wagę na złomie jeśli się zepsuje, to dotyczy każdej Alfy z tamtych lat, w 155 jest V6 czy Q4 które są poszukiwane, reszta też po awarii staje na ważeniu.

Ceny QV i TI mocno poszły w górę w stosunku do mniejszych TS

Ceny QV i TI mocno poszły w górę w stosunku do mniejszych TS

Racja ,tylko że w ogłoszeniach u nas w kraju ani QV ani TI od jakiegoś roku nie widziałem .To jest normalne , że te dwie wersje będę jednak coś warte .

- - - Updated - - -

Smarki to ty masz chyba pod nosem pisząc takie infantylne głupoty.
Mówimy tutaj o co najmniej 22 letnich autach. Jeżeli teraz te auta trafiają na złom to przede wszystkim z powodu korozji i ogólnego stanu technicznego, a nie z racji tego co tam pod maską siedzi.
Aktualnie na wspomnianym portalu jeśli chodzi o 145/146 jest 7 TS, 3 boxery, 1 jtd.

Kasztelan od 7 lat mam 166 z tym motorem i jestem zadowolony , olej co max 10 tysięcy , pilnuje żeby był prawie na maksa stan i nawet wariator siedzi cicho. Szukałem 146 ti , bo zawsze mi sie podobała , a kiedys byłem tak przestraszony ts 16v żebym go za darmo nie chciał.

[lang=en]The difference is in the fuel supply system (fuel pump, rail with injectors, idle motor).[/lang]

Amortyzatory
Powrót