Witam
Mam taki problem , juz dawno mnie to bolało ale dzisiaj popatrzyłem sobie na oponki które kupiłem na wiosne ( przejechałem z 2 tys km ) i widać wyraźnie że opona jest bardziej ściachana od wewnątrz niz na zewnątrz .
Przypomnę że mam dobrą geometrię i zbieżność . Opony na jakich jeździ Bella to Barum r15 195/55 .
Powiedźcie , mi czym to moze być spowodowane i czy to w innych 155 występuje ? .
Jeden magik mi mówił ze to wina opon ze jak dam 205-tki to będzie większa płaszczyzna przylegania i bedzie cacy - no ale teraz nieścisłosc na zimę zakładam R14 , i normalnie sie zuzywaja ?
A jak juz jestem w tym temacie , to kolejna sprawa która mnie irytuje , mam rozstaw kół w kształcie obruconej litery V nie wiem czemu - wyglada to jak w DTM hahhaha .
Moze to być tym spowodowane ?
Kombinuje juz zeby rozwiercić otwory na amortyzatorze ( te w które przechodzi sruba mocująca zwrotnicę ) i ustawić koło za pomocą poziomicy idealnie prosto i skręcić to na tulejkach mimośrodowych tak zeby koła stały idealnie pod kątem prostym do podłoża - tylko zaś pytanie czy się nie zabije na pierwszym zakręcie![]()
No to jak zawsze chlasłem pytanie , na które mi nikt nie odpowie . Ale moze sie ktoś jednak trafi co zainteresował się
z góry dzięki![]()
Dziaru