nagrzewnica w 146

• Autor wątku Autor wątku aqaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

aqaz

Nowy
Witam. W jaki sposób mogę się dostać do nagrzewnicy w mojej 146? Mam problem bo nie działa mi ogrzewanie. Ruszanie pokrętłem od regilacji temperaruty nawiewu nic się nie zmienia. Po zdjęciu nawiewów widzę że linki dobrze są do pokręteł przymocowane więc podejrzewam, że przy zaworze przy nagrzewnicy jest coś nie tak. Z góry dzięki za pomoc. Pozdro.

a nie prawda. Wczoraj doszedłem do tego. Wystarczy od strony kierowcy przy nawiewie na stopy odkręcić część panela (2 śrubki) następnie pokrywa od nagrzewnicy (2 śrubki) odczepić od niej kable od radia (też mnie to zdziwiło) i jesteśmy już przy zaworze od nagrzewnicy. ciężko tam się poruszać ale mi się udało i ogrzewanie wróciło

Dstałeś się do zaworu nagrzewnicy, a nie do nagrzewnicy. Faktycznie, żeby sie dobrać do zawory wtsraczy tamtą stronę rozebrać.

ja nagrzewnice wyciągnąłem tym samym sposobem co kolega czyli bez rozbierania konsoli środkowej lecz w innym modelu.

Majkel napisał:
Dstałeś się do zaworu nagrzewnicy, a nie do nagrzewnicy. Faktycznie, żeby sie dobrać do zawory wtsraczy tamtą stronę rozebrać.

zgadzam się ale na samym początku pytałem jak się dostać do zaworu:) w każdym bądź razie spinacz znalazł nowe zastosowanie:D

Amortyzatory
Powrót