[155] antena

laska

Nowy
Auto
Była 155 1.8 TS 8V, Jest 166 2.4 20V 175 cv
Witam! Jak tylko zaczynają się większe mrozy mam problem z anteną. Dzisiaj wysunęła się do połowy i kaplica. Ani w jedną ani w drugą stronę.Smarowałem ją w jesieni jakimś smarem ale jak widać nie pomogło i przymarzła. Macie jakieś patenty żeby tak się nie działo?

ja rozbieralem swoja w 75 ponoc to samo wiec wymienilem caly smar wewatrz a na antene dalem teflonowy w sprayu który wlalem do srodka stawiajac antene do gory nogami, wlewalem w sam bat i dalem przeciec. potem wycieranko. od teraz zero problemu. aha i jeszcze poprawilem szczotki i komutator w silniczku:) i mase:)

no ba ;) ten sam model co w 75 i 164;)

nie widziałem jeszcze takiej 155, masz może zdjęcie ?? ona jest automatycznie wysuwana i przymocowana w tylnim błotniku ??

nie widziałem jeszcze takiej 155, masz może zdjęcie ?? ona jest automatycznie wysuwana i przymocowana w tylnim błotniku ??

Tak wysuwa się automatycznie. Niemam zdjęć ale zrobie i wrzuce później. Swoją drogą mylałem że to standard w każdej 155.

A oto fotki.

Ostatnia edycja:
A próbowałeś z korzystać z anteny wewnętrznej ??? znajdziesz ją pod zabudowa tylnej szyby ściągając razem z roletami ??

Jak ściągniesz tylną półkę znajdziesz tam antenę wewnętrzną razem ze wzmacniaczem, jest po lewej stronie jak patrzysz od środka samochodu nie można pomylić taki czarny prostokąt z jednej strony wchodzą przewody a z drugiej masz wejście antenowe tak przynajmniej było u mnie. Z resztą i tak poprzednik wstawił antenę wysuwaną pewnie nie wiedział że Alfa ma już antenę :)

Jak ściągniesz tylną półkę znajdziesz tam antenę wewnętrzną razem ze wzmacniaczem, jest po lewej stronie jak patrzysz od środka samochodu nie można pomylić taki czarny prostokąt z jednej strony wchodzą przewody a z drugiej masz wejście antenowe tak przynajmniej było u mnie. Z resztą i tak poprzednik wstawił antenę wysuwaną pewnie nie wiedział że Alfa ma już antenę :)

Jest to u mnie. I jest podłączony do tego kabel antenowy. Można się do tego dobrać od bagażnika wystarczy obicie z góry ściągnąć. Więc co odłączyć tą wysuwaną antene a radio i tak będzię działać? Zresztą mróz ustąpił i antena się normalnie wysuwa.

Z ego co pamiętam to właśnie oryginalna antena w 155 jest w tylnej szybie. U mnie w 2 155 tak było.

Dokładnie radio powinno działać bez anteny wysuwanej ja u siebie wyrzuciłem wysuwaną i zaślepiłem otwór a radio gra z wewnętrznej i o wiele lepiej zbiera :)
Chyba ze wewnętrzna jest uszkodzona ale to sporadyczny przypadek pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót