[155] przeróbka

NERO2287

Nowy
Auto
jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v
bawił sie ktos moze w typowa przeróbke 155 po lifcie? zderzaki, maska itd? ciekawi mnie to jaki bylby tego koszt, luknijcie do mojego albumu i doradzcie mi co by mozna do niej dodac zeby gustownie sie prezentowała, dzieki za pomoc

No ja bym na Twoim miejscu uważał z dokładaniem wiejskiego plastiku z allegro do AR 155... Efekty raczej mizerne, zainwestuj w ładne koło ~16", do tego zadbać o stan techniczny, jak masz to wywalić basowy tłumior i będzie cud malina :) Z maską na pewno nie ma co robić, no chyba, że masz jakieś turbo i potrzebujesz chłodzenia :D Cała bryła AR jest piękna i też nie ma co dokładać do niej dodatków, bo 155 zazwyczaj od razu zajeżdża wiochą (choć widziałem ładne zrobione, ale to koszta już nie na nasze portfele... ;) ) I nie martw się, jak zaczniesz inwestować w świece/kable/termostat/przepływki/sondy etc. inne głupoty, które prędzej czy później mogą dać znać o sobie, to nie będziesz miał ochoty dokładać $ w jakieś plastiki na klej :)

Pozdrawiam i powodzenia, niech Ci ta 155 służy, bo silnik fajny i można posmigać :)
GrzesiuŻar

Zmień felgi, pomaluj scudetto i plastiki, oprócz tych większych listew na zderzakach, pod kolor auta i będzie wystarczająco dobrze.

Ewentualnie zmiana felg (choć uważam, że oryginalne Speedline są niepowtarzalne i identyfikowalne z Alfą) a reszta to tylko stan fabryczny bez żadnego podmalowywania.

Widziałem ostatnio piękną 155 - w stanie niemal fabrycznym, jedynym delikatnym śladem tuningu były diodowe światła z przodu u dołu - nawet pasowały, zwłaszcza ze bella była srebrna. W 155 najlepiej się sprawuje full oryginał, ew. gleba+ładne felgi (ale to w większości aut dobrze wygląda ;))

felgi mam zendera 15, ale dziwi mnie jak wy 16 dajecie, na jakim profilu wtedy macie opony?

felgi mam zendera 15, ale dziwi mnie jak wy 16 dajecie, na jakim profilu wtedy macie opony?

według instrukcji na feldze 16 cali przy szerokości opony 205 profil powinien być 45, ale podobno na profilu 50 też da się jeździć

Bez problemu wejda. Ja mam 205/50 R16 i nigdzie nie obciera, a jest o wiele bardziej komfortowo niż na 45.

Bez problemu wejda. Ja mam 205/50 R16 i nigdzie nie obciera, a jest o wiele bardziej komfortowo niż na 45.

Na wiosnę będę kupował nowe oponki na felgę 16 i nie mogę się zdecydować czy wybrać profil 50 czy 45 :(

na profilu 50 na pewno komfort lepszy, a na 45 będzie ładniej wyglądać, nie będzie przekłamań licznika no i auto nie powinno stracić na osiągach

No właśnie u mnie na 45 licznik był nie precyzyjny, nie pamietam juz w którą strone ale był błąd około 4-5 km/h, natomiast na 50 prędkość jest IDEALNA z tym co pokazuje GPS!!!Owszem na 45 lepiej wygląda ale 50 ładniej wypełnia nadkole takze kwesia gustu.

A wg. mnie najlepiej wygląda 195/50 ew. 195/45 bo opona się ładnie układa na feldze i nie robi się z niej taki balon :) Chyba, że macie jakieś szersze felgi niż 7'

a ile mogłoby kosztowac obmalowanie całych czarnych listew pod kolor auta?chodzi mi o te na zderzakach i progi, małe detale przy lusterkach

Hmmm, chyba ciężko będzie dobrać lakier, żeby nie było widać różnicy z resztą detali... (po taniemu w miarę). No i trzeba dać dobry podkład pod plastiki, żeby nie pękał lakier po kilku miesiącach, czyli trzeba będzie się ciut wypłacić... wg mnie lepiej za te $ kupić jakieś ładne alu, choćby oryginalne SL :) A efekt będzie lepszy, niż malowanie detali, które w cale nie przeszkadzają.. Choć najlepiej podjedź do jakiegoś polecanego lakiernika i niech Ci oceni ile +/- za to by wziął.

a jaki jest wogóle rozstaw srub w 155 po lifcie? mam na 4 srubki, silnik 2.0 ts 16v 96 rok...ktos wie?

Ja mam u siebie z przodu 195/50/16 a z tyłu z braku kasy :( przy zakupie opon 195/55/16 :P. Do tyłu takie wejda ale do przodu juz nie da rady. Najlepiej oczywiscie wyglada na profilu 45 ale wtedy komfort jest cięki z twardszą zawiecha.

Amortyzatory
Powrót