Jak w temacie, potrzebuję wymienić żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Jak bezpiecznie, bez uszkodzenia opraw, dostać się do przepalonych żarówek?
Jak w temacie, potrzebuję wymienić żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Jak bezpiecznie, bez uszkodzenia opraw, dostać się do przepalonych żarówek?
Przesunąć oprawkę w lewo lub w prawo bo zamontowana jest na sprężynce w kształcie litery V.
patrzę na tylny zderzak.... są dwie zarówki, obie pod taką jakby...pokrywką... jak tę pokrywkę zdjąć? na silę nie chce, bo to plastik.... nie ma gdzie wsunąć palca, można tylko paznokciem ale w którą stronę?
w mojej podważyłem śrubokrętem i wyszło, ale nie pamiętam z której strony
Raczej trzeba podważać od strony zewnętrznej autaAle mogę nie pamiętać bo wymieniałem już jakiś czas temu... Ale naprawdę żadnej filozofii w tym nie ma
![]()
A nie jest tak jak w 155 że od wewnętrznej strony klapy można się dostać przez takie zaślepki w tapicerce?
Nie, normalnie podważasz delikatnie i przesuwasz w jakąś stronę.
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Raczej od obrysów auta zaczynaj ja zaczalem od srodka i urwalem dwa ząbki plastikowe i teraz co jakis czas wypada. Moze by dalo rade jakims magnesikiem wybadac z ktorej te blaszki są to by bylo najpewniejsze
ja mowie o 145 a nie o 155.... tam nie ma nic do podważenia... od dołu w zderzaku są jakby dwie oprawki, cienkie, pewnie trzeba je wyjąć a pod nimi będą żaróweczki.... jak to jednak wyjąć, zeby nie ułamać?