[155] jakie żarówki

NERO2287

Nowy
Auto
jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v
wita wymieniam u siebie w ar155 reflektory przód, kupiłem firmy depo pod żarówki h1+h1, oraz kierunkowskazy przód białe, sasiadujace z lampami, pytanie moje brzmi jakiej mocy kupowac żarówki, na co zwracac uwage zeby miec jak najlepsze swiatło a zarazem było to zgodne z prawem, dla przykładu pokaze co zwróciło moja uwagę http://moto.allegro.pl/item873717682_alfa_romeo_145_146_155_zarowka_h1_xenon_lampa.html , co o tym sądzicie, albo zaproponucie jakies dobre zarówki, zebym wiedział na co patrzec przy zakupie ich, i jakie tez zarówki do kierunków, jaki typ i jaka moc itd, z góry dzieki

Nie kupuj tego, nie warto. Szukałbym raczej tu:http://moto.allegro.pl/search.php?s...inv=0&personal_rec=0&from_showcat=1&country=1
Kiedyś ktoś na tym forum dał linka do testów żarówek - i wyniki były bardzo interesujące.
Te wskazane przez Ciebie żarówki kosztują 28 zł. Osram Cool Blue - i pewnie podobne renomowanych firm (Philips, Hella, Narva itd.) kosztują ok 40-50 zł. Jeśli wymieniasz je raz do roku to jaka jest oszczędność?

Moim zdanie warto brać tylko "markowe" żarówki. W Alfie 155 do mijania i długich H1 55W - jeśli masz przecimgielne to tam są żarówki H3 też 55W.

Ta masz wątek z identycznym tematem: http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155/14255-zarowka_h1.html

Ja osobiście mogę polecić taki zestaw:
mijania Osram Cool Blue H1 55W
długie Osram Nightbreaker H1 55W
przeciwmgielne Osram Cool Blue H3 55W

Ja polecam Philips NightVision lub BlueVision... Osramy spaliły się kolejno po trzech i czterech miesiącach, a tańsze tylko o kilka zł od Philips'a, który służy ponad rok i świeci super :)

Przeszło rok temu założyłem sobie na mijania i długie Philips BlueVision (w komplecie postojówki w tej samej barwie). Świecą o niebo lepiej niż zwykłe, mimo nazwy na szczęście nawet nie zalatują na niebiesko - tylko ładnie na biało no i co najważniejsze (odpukać) nie spaliła się ani jedna, a codziennie robię po ~100km.

Jeżeli chcesz mieć żarówki zgodne z prawem (i homologacją lampy ) oraz całą instalacji elektryczną a także szanujesz innych kierowców to nie zakładaj żarówek nigdy mocniejszych niż 55W. Pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 20:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:04 ----------

A w światłach przeciwmgłowych na przodzie również są żarówki H1 55 W

Jeżeli chcesz mieć żarówki zgodne z prawem (i homologacją lampy ) oraz całą instalacji elektryczną a także szanujesz innych kierowców to nie zakładaj żarówek nigdy mocniejszych niż 55W. Pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 20:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:04 ----------

A w światłach przeciwmgłowych na przodzie również są żarówki H1 55 W

na pewno nie H1, tylko H3 !!
Poza tym opcja Szukaj się kłania, a nie nowy temat sie zakłada.

Amortyzatory
Powrót