[145] Zamek klapy bagażnika

Darek-1989

Nowy
Auto
Opel Signum; 145 1.4 Boxer (była)
Witam! Jestem właśnie na etapie zakładania centralnego na pilota do alfy i chciałbym z pilota móc również otworzyc bagażnik, bo do szału doprowadza mnie moment jak kogoś wiozę i pasażer chce wyciągnąc torbę z bagażnika, a ja musze zgasic auto aby otworzyc bagażnik. I tu mam pytanie czy oprócz sterownika z funkcją otwierania bagażnika wystarczy mi zakupic cos takiego:
http://allegro.pl/item930667455_centralny_zamek_tylnej_klapy_alfa_romeo_146.html
i drugie pytanie lepiej to czy taki uniwersalny?? http://allegro.pl/item937420082_zamek_elektryczny_tylnej_klapy.html
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie odpowiedzi

Kolego jeżeli chcesz mieć możliwość otwierania bagażnika przy odpalonym aucie nic nie musisz kupować wystarczy zasilić przekaźnik od otwierania klapy z innego miejsca stałe 12V.A sterownik na pilot musi mieć dodatkowy kanał i wtedy sobie pięknie operujesz pilotem.

nie zrozumiałeś mnie, ja nie mam elektrycznego zamka w klapie tylko zwykły otwierany kluczykiem...

Chyba każda 145 ma przycisk obok awaryjnych do otwierania klapy elektrycznie.Nie widziałem jeszcze takiej bez

U mnie w 146 też trzeba otwierać zamek z kluczyka a na konsoli jest tylko zaślepka w miejscu gdzie powinien być przycisk do otwierania bagażnika.

Chyba każda 145 ma przycisk obok awaryjnych do otwierania klapy elektrycznie.Nie widziałem jeszcze takiej bez

To chyba za dopłatą była ,przy pomocy przycisku , ja mam linke obok fotela do otwierania ze środka ,albo gasić tradycyjnie i z kluczyka

No to ja jeszcze takiej wersji nie widziałem ;) myślę ze org będzie łatwiej zamontować do tego najlepiej org przycisk i masz jak fabryka dała. A sterowanie i przyciskiem i z pilota dać przez przekaźnik bo spali kanał dodatkowy w sterowniku

Ja bym się pokusił o oryginalny, to w końcu już dopasowane do modelu i nie musisz bawić się z przeróbkami i dopasowaniem, a do czego to podłączysz to nie ma znaczenia bo i alarm i przycisk na konsoli działa w ten sam sposób :D Pozdrawiam i życzę miłego montażu :D

Dzięki wielkie za rady:D a przycisk chyba oleje, nie widzi mi sie rozbieranie całej konsoli:/ Podepnę do sterownika z centralnego i będę otwierał z pilota:)

A i jeszcze jedno.

Wystarczy jak kupie ten centralny z allegro i podepnę go do sterownika z centralnego?? Czy braknie mi jeszcze jakies częsci?? Pytam bo nie chce rozbierac klapy (prawdopodobnie popękają zaczepy, który jeszcze nie mam)

Ostatnia edycja:
> a przycisk chyba oleje, nie widzi mi sie rozbieranie całej konsoli:/

Nie trzeba rozbierać całej konsoli, wystarczy wyjąć popielniczkę wykręcić dwa wkręty śrubokrętem i mocniej pociągnąć do przodu i masz cały panel z włącznikiem na wierzchu.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót