[155] Naciąganie łańcucha - regulacja luzów zaworowych 8v

ASO, a jak nie to musisz dobierać, wystarczy cokolwiek z trzonkiem 8mm.

Rozumiem. Pod względem regulacji luzów zaworowych to się Satta nie popisał. Silnik DOHC Lamprediego pod kątem regulowania luzów to dla mnie ideał. Podobno pestki od Golfa pasują i muszę ten temat dokładnie zbadać.

Podejrzewam że latwosc eksploatacji byla u niego na ostatnim miejscu podczas projektowania, stad ta niedogodnosc

Regulacja na płytki silnika Lamprediego jest najlepsza z możliwych i fakt bardzo prosta. Jednak muszę się wziąć za to. Dziennie robię ponad 100 kilometrów i jeszcze chcę żeby 164 mi posłużyła:)

Z wcześniejszych wypowiedzi wnioskuję, iż klekotanie w 146boxer może byś spowodowane złym ustawieniem rozrządu jeśli nie reguluje się luzów zaworowych?

Można wówczas samodzielnie zabrać się za ustawienie rozrządu?

Jeśli piszesz odnośnie info z tego tematu to ten silnik nie ma nic wspólnego z boxerem ze 146 także poszukaj odpowiedniego tematu.

Odkręcamy śrubę napinacza - klucz 14 (nie wykręcamy jej do końca tylko luzujemy!!!):

To jest najważniejsza uwaga w tej operacji, odkręcenie tej śruby całkowicie grozi rozbieraniem silnika i szukania specyficznej nakrętki umieszczonej w ślizgu napinacza lub awarią silnika

hej za chwilę pojawi się moje ogłoszenie - oddam za darmo alfe 155 - mój nie dokończony projekt tuningowy
proszę looknij

Amortyzatory
Powrót