[155] zaciski tył

• Autor wątku Autor wątku kemot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nowy to nie wiem czy w aso jeszcze dostaniesz.A jak kupowałem do swojej używany to wyglądał tak samo,z przewodem uciętym.Ci co rozbieraja auta na handel patrzą tylko aby szybciej.
Widziałem raz jak wyciagają silnik,nie chciało im sie odkręcać to boshem wycięli z fragmentami ramy.

nie chodzi mi o nowy bo na allegro jest i cena jest zabójcza ponad 500zł.
może być używka tylko czy podejdzie naprzykłada zacisk z Tipo ,brava, brawo, ewentualnie z lanci jakies?
Uzywki zacisków są sprzedawane nawet po 50 ale schodzą jak świeże bułeczki.

potrzebuje zacisk w rozsądnej cenie.
Obojętnie z jakiego samochodu byle sprawny i byle pasuje:)

Brałem z tej firmy co kolega link podesłał rok temu linki od zmiany biegów bo nigdzie dostać nie mogłem fakt nie mieli ich na allegro wystawionych i cenę dobrą mi zrobili wszystko było w naprawdę dobrym stanie, raczej szajsu nie sprzedają. No ale cena trochę duża spróbuj może "zregenerować" zacisk.

zacisk niestety nie nadaję się do regeneracji:| Gumowa osłona tłoczka się zerwała i tłoczek został zaatakowany przez rdze... nawet nie chce drgnąć. wyczyszczenie tłoczka i kupienie zestawu naprawczego niestety nie pomoże musi być zacisk wymieniony.

Pozdrawiam

W brava jest tylne zawieszenie te same ( tylko ze pytaj się gdyż tam wystepowały tez bębny) a z tego co wiem to z punciaka podejdzie .
Tipo , tempra , itd.
W 155 tylne zawieszenie jest takie same nie zaleznie czy to TS czy tam TD ( moze w q4 będzie tylko inne ) .
Napisz na forum , to za 50zł pewnie kupisz . Działa BAZAR

Panowie, potrzebuję pilnie pomocy bo cały tył rozebrany a ja utknąłem w martwym punkcie:(
Zacisk mam już wyczyszczony i pojawił się problem przy składaniu. Wygląda to tak że mechanizm ręcznego mam na miejscu, bolec z gwintem do tłoczka też, położyłem podkładki i dupa. Dalej na ten bolec nasuwa się sprężynę, jej osłonkę i blokuje pierścieniem. Nie dość że sprężyna jest ku..wsko twarda i trzeba ją ścisnąć o około 0,5 centymetra to jeszcze na takiej ściśniętej trzeba założyć pierścień na swoje miejsce - nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić...

----------------

Poddałem się i oddałem zacisk mechanikowi żeby mi to zmontował. Zainteresowanym nie polecam samodzielnej rozbiórki jeśli macie zapieczony ręczny w zacisku.

Ostatnia edycja:
Kolegowie tarcze i klocki na przód włożone ale na tył się nie odważyłem, bo nie zawsze ta łapa od ręcznego przy zacisku wraca i szkoda mi 250zł w błoto wywalić jak niesprawne zaciski zmarnują mi tarcze i klocki, mam pytanko (to że jest dużo zabawy wiem) jaka jest średnica tego bolca od hamulca ręcznego co wchodzi w zacisk, jak pamiętam tam był oring na nim dlatego średnicę chce znać żeby kupić go wcześniej przed rozebraniem i czyszczeniem.

Każda. Zaciski i końcówki drążków to norma :D

Ja swoje jutro składam do kupy. Na szczęście zdążyłem przed najgorszym i ruda nie zeżarła mechanizmu ręcznego i wszystko gra.

Moje musiały stanąć nie tak dawno temu bo pojawiły się małe wżery ale nie wpływają na jego pracę, a poprzednikowi chyba nie chciało się już tego ruszać.

Amortyzatory
Powrót