Zamówiłem tarcze Mikoda nawiercane i nacinane i myślę nad klockami textara są miękkie, dobrze hamują za to szybko się zużywają ale nie niszczą tarcz zbyt szybko. Może macie jakieś inne doświadczenie z podobnym zestawem z chęcią poczytam porady![]()
Zamówiłem tarcze Mikoda nawiercane i nacinane i myślę nad klockami textara są miękkie, dobrze hamują za to szybko się zużywają ale nie niszczą tarcz zbyt szybko. Może macie jakieś inne doświadczenie z podobnym zestawem z chęcią poczytam porady![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
TRW - polecone przez GrześkKa, lepiej trafić nie mogłem, dobrze się ułożyły z tarczami i naprawdę dają radę.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Tylko TRW(nie za miękki nie za twardy, tarcza i klocek ładnie się układają).
Na zestaw mikoda n/n + klocki trw przesiadłem się z tarcz trw i klocków ebc green - po dotarciu nowego zestawu stary się chowa!
Do mikody mam klocki remsa, całkiem dobre połączenie, są dość miękkie, nie hałasują, hamują zdecydowanie lepiej niż poprzednie.
Mam ferrodo performance (czy jakoś tak) przejechałem hm... ok 15k km i klocki w połowie dopiero a tarcze tzw GT (nawiercane+nacinane) Ogólnie polecam, słyszałem również że EBC Green Stuff się świetnie z nimi spisują.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Nie polecam klocków ATE z mikodą, hamują dobrze, prawie nie pylą, nie piszczą ale są chyba za twarde.
Tarcza znika w oczach, a klocki jak nowe![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Chłopaki a testował ktoś klocki TRW + tarcze TRW? Właśnie wrzucam taki zestaw do siebie...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Ja mam Tarcze mikody + klocki TRW i jestem bardzo zadowolony nic nie piszczy.
Polecam taki zestaw![]()
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
TRW. Skuteczne conajmniej jak seria, ciche i nie pylą.